ЕДНОДНЕВЕН ПРЕХОД ДО НАЙ-ВИСОКАТА ТОЧКА НА ЗАПАДЕН ЕТРОПОЛСКИ БАЛКАН

02 Ноември

Има върхове, чарът на които се крие в тяхната непопулярност.

Върхове, които са малко встрани от най-посещаваните маршрути и забързаните туристи само поглеждат нагоре към тях и подминават.
Някои от тях обаче, могат да ни предложат вълнуващо преживяване в пространството и времето, което е достатъчно за да отделим цяла една програма за тях.

Такъв е и връх Звездец. Разположен на билото на Стара планина, върхът е заобиколен от запад и изток от две ниски седловини – Арабаконак и Етрополска седловина, поради което изпъква като самотен страж над двата едноименни прохода.
Каним Ви на еднодневно пътешествие, което ще ни дари с богати панорамни гледки, но също така ще ни разкрие вълнуващите исторически събития разигравали се там през вековете.

Програмата е динамична и е подходяща за начинаещи планинари в добра форма!

Отпътуваме в 07:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Отправяме се към богатия на исторически събития Арабаконашки проход, паркираме, грабваме раници и фотоапарати и тръгваме след опитния водач по балканските пътечки. В първата част от изкачването ще следваме популярния маршрут Ком – Емине и бавно ще набираме височина по старопланинския хребет. Ще вдишваме свежия планински въздух с пълни гърди и ще се любуваме на красивата панорама към разположеното на юг Камарско поле.

Малко по-късно ще напуснем полулярната пътека за да направим финалното изкачване и да стъпим на връхната точка. Тук ще се потопим в още история и отминали събития, които са променили безчет човешки съдби. Докато заслужено се наслаждаваме на по чаша топъл чай и вкусни лакомства, нашият водач ще ни разкаже за различните имена на върха и тайната, която крие техния произход.  След като приключим поемаме обратно към мястото за среща с транспорта, а след това ще се отбием за заслужена паница с гореща супа в проверено местно заведение. Отпътуване към София – край на програмата.

 • Изкачване

  700м

 • Спускане

  700м

 • Разстояние

  12км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 95лв.
Цена за записвания след 20 октомври: 105лв


Цената включва: Лицензиран планински водач, организиран споделен транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за периода на екскурзията.
Цената не включва: Изхранване, лични разходи и всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Минимален брой участници – 8
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване!

*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0888 889 785
0888 544 447