ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ТОДОРИНИ КУКЛИ

Първи стъпки в зимната планина и спиращи дъха панорами на 1785м!
27 Януари

Когато човек изкачи висок планински връх, той се чувства безкрайно удовлетворен, тъй като покорява нещо вътре в себе си.
От високото, ние виждаме света от една по-ясна гледна точка.

Хайде да напълним термосите с чай и да се отправим на еднодневно зимно пътешествие до мистичните върхове Тодорини кукли, а ние ще ви разкажем тяхната история!
От върховете се виждат огромна порция от Северозапада, яз. Огоста, Клисурския манастир, Врачански Балкан, а на юг цялото софийско поле!

Наистина гледките са много на брой и са особено пленяващи през зимата.
Програмата е лека и подходяща за начинаещи зимни планинари и семейства с деца!

ПРОГРАМА:

Сборен пункт: Паркинга пред Стадион Васил Левски 07:00ч. Отпътуваме за х.Петрохан, откъдето ще започнем изкачването. Стартираме с леки раници през прохладните и свежи Петрохански букаци, по това време вече затрупани от пръхкав снежец. Не след дълго ще излезем над дърветата и през целия ден ще се наслаждаваме на фантастичните зимни гледки на Северозапада! В това изкачване нямаме стръмни наклони, прехода до върховете е плавен и красив. Ето, че стъпваме на най-високата точка за деня, където ще си направим един хубав пикник и ще поснимаме красотите наоколо, а опитния водач ще разкаже за всички тях – от тук при ясно време се вижда всичко от могъщия Ком, до язовир Огоста и Врачански Балкан! Ще се заредим от заобикалящите ни зимни природни картини, ще изпием по чаша хубав чай, след което тръгваме обратно към хижата.
Следва трансфер Петрохан – София и край на програмата.

 • Изкачване

  430м.

 • Спускане

  430м.

 • Разстояние

  Общо 12км

 • Време

  6ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

Цена: 89лв.
Цена за записвания след 22 Януари: 99лв.

Цената включва: лицензиран планински водач, организиран споделен транспорт, наем на снегоходки и планинска застраховка за деня на прехода
Цената не включва: изхранване, всичко неизброено като включено;

*Ако разполагате със собствени снегоходки, ще бъдат приспаднати от цената!
*Пристигането в региона става с личен и споделен транспорт!
*
Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение или спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447