ДВА ДНИ В СЪРЦЕТО НА ПРОЛЕТТА И КОНЯВСКА ПЛАНИНА

28-29 Май

Когато говорим за физико-географската област Краището, няма да е никак лесно да обясним с две думи колко много красоти се крият в този регион и колко са отделните му планински дялове и отделни планини.
Предпочитаме направо да ви заведем и да ви покажем!

Именно затова изготвихме тази двудневна програма, която е резултат от натрупания ни опит в района и дългогодишно скитане в търсене и преоткриване на най-ярките му природни и културни дадености.

Но няма току така да издадем какво сме замислили и да изложим целият план в конкретна програма, просто защото бихме желали да запазим някои от местата диви и неприкосновени, каквито са и в момента.

Със сигурност можем да кажем само едно – Конявска планина и нейните китни дялове ще ви смаят с красотата си и автентичната си атмосфера, която ще усетим с пълна сила по време на престоя си, защото сме предвидили нощувка на вълшебно място и най-близък контакт с природата!

ПРОГРАМА

Сигурно вече с нетърпение очаквате да прочетете какви точно ще бъдат маршрутите и върховете, които ще посетим. Само че това няма да бъде стандартното и детайлно описание, каквото сте свикнали да четете в програмите ни.
Някои от местата, които ще посетим са истински диви и ние бихме желали те да си останат такива.

Официалната програма ще бъде изпратена след записване по мейл на всеки участник, заедно с другото поетапно инфо и детайли относно пътуването.
Програмата е достъпна по всяко време и за всеки притежател на Wild Card.

Тук ще откриете общите положения и логистика на програмата, както и някои от хайлайтите на това страхотно двудневно приключение!

Ден 1

Отпътуваме с организран транспорт от стадион Васил Левски в София в 07:00ч. Пристигаме в региона, където не губим време и опитния водач веднага повежда по скрит маршрут. Пътечката скоро набира височина и ни отвежда на страхотно панорамно било, където през серия от няколко върха ще хвърлим поглед към огромен брой български планини и величествения Земенски пролом! Движим се напред и се радваме на истинския празник около нас – по това време на годината тези места представляват една развихрила се пролетна фантазия. Невъобразим брой диви цветя, билки, насекоми и пеперуди, някои от които ендемични видове за района, са пръснати навсякъде в една истинска феерия от цветове и звуци. Привечер, пристигаме и разпъваме палатките в непосредствена близост до прелестния водопад Полска Скакавица!
Сготвяме си вкусна вечеря, а над нас греят светлините на хотел с няколко милиарда звезди …

 • Изкачване

  500м

 • Спускане

  500м

 • Разстояние

  12км

 • Време

 • Настаняване

  Палатков лагер

 • Включена храна