ВРЪХ ЗЕКИРИЦА – ЗИМНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ ИЗ ЛАКАТИШКА РИЛА

05 Февруари

Елате с нас на уютна еднодневна разходка, благодарение на която ще преоткрием тихата прелест на Лакатишка Рила през зимата!
Ще ви заведем до първенеца ѝ – връх Зекирица, който въпреки скромните си 1734м височина, разкрива прелестна панорама към Мальовишкия дял на Рила, района на 7-те езера и колосалния масив на връх Кабул!
Зимни гледки и красоти, които ще останат дълго в съзнанието ни!

Маршрутът е сравнително лек, през по-голямата част с плавно изкачване и спускане, минаващ през гористия пояс и достигащ до широката открита кота на първенеца на Лакатишка Рила!

Програмата е изключително подходяща за начинаещи зимни планинари и семейства с деца!

ПРОГРАМА:

В 9:30 часа ще се чакаме на изходния пункт сред северните склонове на Мальовишкия дял на Рила. Оттам при нужда ще поставим снегоходките и ще се отправим сред заснежени и притихнали смърчове към отсрещните баири на Лакатишка Рила. С постепенно изкачване през гората ще наближим най-високата точка на тази не дотам популярна планина – връх Зекирица (1734 м). От тук пред нас ще се открие невероятна гледка към едни от най-красивите части на Западна Рила! Ще си направим хубав пикник с чай на върха и ще поснимаме прелестната зимна картина. Ще заредим батериите си от заобикалящата ни природна красота и дробовете със стерилно чист въздух, след което се отправяме обратно по различен маршрут, където опитния водач ще ни покаже още зимни благини. Следва спускане към изходния пункт и отпътуване към дома, но не и преди да посетим местен извор, където с вряла минерална баня да сложим подобаващ край на този хубав и запомнящ се зимен ден!

 • Изкачване

  270м.

 • Спускане

  270м.

 • Разстояние

  Общо 8.5 км.

 • Време

  5ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

Цена: 55лв.

Цената включва: лицензиран планински водач, наем на снегоходки и планинска застраховка
Цената не включва: изхранване, транспорт, всичко неизброено като включено.

*Ако разполагате със собствени снегоходки, наемът им ще бъде приспаднат от цената

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение или спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!
Всички цени на този сайт са с ДДС!