6 ДНИ ИЗ ПРЕЛЕСТНИЯ ЗАКИНТОС – КАЯКИНГ, ГМУРКАНЕ, ДИВИ ПЛАЖОВЕ И КОСТЕНУРКИ В ЙОНИЙСКО МОРЕ!

02-07 Юни – НЯМА МЕСТА!

Остров Закинтос (Zante) е една истинска перла намираща се на западния бряг на Пелопонес в Йонийско море.

Релефът тук е зашеметяващ и разнообразен – стръмни скали се гмуркат надолу към бели каменисти плажове и кристално чисти тюркоазени морета в които плуват огромни костенурки, гледки каквито несъмнено сте виждали по снимките из интернет.

Южната му част обаче, предлага златисто-пясъчни плажове и по-малко скални образувания, а по навътре острова крие плодородна равнина, осеяна от маслинови гори.

Тази смесица от красива природа и лесният достъп до един истински зашеметяващ подводен свят, изпълнен със скрити пещери и цветни риби и идеален за плаване и гмуркане, превръща Закинтос в една от топ туристическите дестинации в Гърция.

Ще прекараме общо 6 дни на острова, като 4 от тях ще бъдат на вода – имаме предвидени общо 3 дни с каяци около чудните скални образувания, диви плажове и синьо-зелените води на Закинтос, както и вълнуваща екскурзия с подводница за наблюдение на костенурки!

Разбира се няма да пропуснем и богатото историческо наследство на острова и задължително ще се покатерим за да се насладим на прочутата гледка от 200 метровите отвесни скали над плажа Навагио и останките от кораба.

Екскурзията е подходяща за каякари с минимален опит, както и всеки с достатъчно желание да преоткрие тази страхотна дестинация и едновременно с това да си подари една превъзходна активна почивка на морето!

Ден 1 – Пристигане

Отпътуваме в 03:00 от паркинга пред стадион Васил Левски. Очаква ни доста път – насочваме се към пристанището Килини, от където се качваме на ферибота и отплаваме за Закинтос.
Следобед пристигаме и се настаняваме в комфортни апартаменти в които ще останем за целия ни престой. Хвърляме по един душ и излизаме за страхотна традиционна вечеря и чаша бяло вино на брега на Йонийско море. Вечеря на свободна консумация и нощувка.