IntoTheWild BG е основана през Септември 2016г. в град Смолян от Христо и Тамила Тумбеви – двама любители на вълнуващите приключения, далечните пътешествия и красотата на природата. Фирмата е лицензиран туроператор и се занимава с професионално планинско водене, трекинг експедиции, далечни пътешествия, ски туринг, каякинг, тийм-билдинг, детски лагери и други приключенски програми в планините по света и у нас.

Първосигнално повечето хора веднага свързват името на фирмата с известният филм Into The Wild, но Христо е запленен от дивата природа още от малък и филма не изиграва роля в кръщаването ѝ. Името на фирмата е вдъхновено от една от любимите книги на Христо – The Call of the Wild на Jack London, както разбира се и от любовта му към дивите и недокоснати кътчета на планините, където прекарва по възможност всяка свободна минута.

Основната мисия на IntoTheWild е отговорно да показва на клиентите си вълнуващи и тайнствени кътчета из планините в България и по света, да предоставя иновативни и разнообразни програми, включващи в себе си диви, непознати места и спиращи дъха гледки и приключения, съчетани с опознаване на местните култури и начин на живот. IntoTheWild BG работи целогодишно с туристи от България, Холандия, Обединеното Кралство, Финландия, Испания, Гърция, Македония, Русия, Казахстан, Китай, Сингапур, САЩ, както и с корпоративни клиенти. Наш специалитет и огромна част от работата ни са така наречените tailor made (персонални) турове, които изготвяме по поръчки за групи с най-различна подготовка, националност и брой участници, които са извън годишния календар с пътешествия и програми, обявен на уебсайта ни.

Всички водачи работещи за IntoTheWild са членове на UIMLA и АПХ и имат сключена професионална застраховка “Отговорност на планинския водач”.
Занимават се целогодишно и активно с алпинизъм, ски, сноуборд и почти всички форми на планинарството.

Можете да се свържете с нас по телефон, email или използвайки формата най-долу:

0878022724 – Христо
0888544447 – Мартин

Email: info@intothewild.bg

ВАШИТЕ ВОДАЧИ

Христо Тумбев

Лицензиран Планински водач, Сноуборд инструктор категория “ISIA Stamp”, Стажант Сплитборд Водач, Стажант планински спасител

СEO и главен водач на IntoTheWild, Христо се увлича по планинарството още от дете. Черпи вдъхновение от книгите за алпинизъм и разказите на дядо си, който е един от първите алпинисти и планински водачи в Родопите. Като ученик започва да прави дълги пешеходни преходи с приятели, които понякога продължават по няколко дни, често с нощувки под открито небе. Бързо разбира, че нищо друго не го влече както планината и започва да прекарва огромната част от времето си там. През 2000та година открива своята голяма любов – сноуборда, а през 2002ра започва да се занимава и с катерене и алпинизъм. По-късно започва работа като планински водач и бързо трупа стаж, който в момента се простира из Швейцарските, Австрийски, Френски и Словенски Алпи, Доломитите, Еолийските вулкани, планините на Гърция, Албания, Сърбия, Македония, Черна Гора, Турция, Руски и Грузински Кавказ, Норвегия, Лапландия, Патагония и Скалистите планини на Северна Америка. Преминал е с клиенти през огромна част от класическите маршрути и траверси в родните планини.  От 2005г. е инструктор по сноуборд, а от 2013 е с международната категория ISIA марка. Обучава инструктори, бил е треньор на детски сноуборд клубове в Русия и има не малък стаж като участник в множество родни състезания в дисциплините Big Air, Halfpipe, Slope Style и Freeride.
Христо се чувства най-добре в зимната планина и има спускания със сноуборд от редица върхове в нашите планини, както и емблематични извън пистови маршрути в Алпите и Кавказ. Обича алпийското катерене, Freeride и Freestyle сноубординга, Wildlife и пейзажната фотография и дългите пешеходни преходи. Независимо какво прави обаче, най-много обича да е колкото може по-далеч от курортите, шума и тълпите. Родом от Смолян, Ицо обожава да изследва и преоткрива Родопската тайга с приятелите си, да става рано, да ходи извън пътеките и да снима по дивите и непознати места до като се мръкне, а и след това. Живо се интересува от планинарство, бури, снеговалежи и планинска метеорология, мечки и вълци, грабливите птици, свири на китара и любимите му сезони са есента и зимата. Има визия за съхранена природа и мечтае хората да разберат, че природата не е просто ресурс, а жив организъм, който няма цена.

Живко Жечев

Лицензиран IFMGA водач, Сноуборд инструктор, Старши планински спасител

Живко е родом от Габрово. Не може да скрие, че Стара планина е едно от любимите му места, но също така познава и непрестанно обикаля из останалите наши планини. Прекарва всеки възможен момент навън, било то с клиенти или с приятели. Занимава се професионално с планинско водене от 2012 година, като също така е водач със ски и сплитборд, ски и сноуборд инструктор и старши планински спасител. Има дългогодишен опит с детски лагери и различни групови прояви на открито, свързани с катерене, въжени градини, ориентиране и оцеляване, както и други планински насочени занимания. Освен катеренето и почти всички форми на планинарство, обича да се занимава с планинско колоездене и бягане, ски туринг, сплитбординг и мухарски риболов. Освен в България има изкачвания на някои от най-високите и емблематични върхове из Доломитите, Френски, Швейцарски, Словенски и Австрийски Алпи, Русия, Хърватска, Гърция и САЩ. Живко притежава лиценза за най-високата международна категория на планинските водачи – IFMGA.

Мартин Бъчваров

Лицензиран Планински водач, Ски инструктор клас “А”
Мартин е от хората, които прекарват свободното си време основно в планината или на път към нови приключения и дестинации. Освен, че познава „домашната“ Лозен планина, като задният си двор, той не спира да обикаля и преоткрива останалите планински вериги в България. Може да го срещнете от Ихтиманска средна гора, Осогово, през Витоша, до Централен балкан, Беласица, Родопите, Рила, Пирин и други. По-популярните дестинации посещава по-рядко, обикновено с приятели и извън сезона, когато времето е по-динамично.
Мартин познава много добре зимната планина и прекарва средно по 40+ дни върху ските през зимният сезон. Води лавинни лекции и е инструктор в курсовете по Лавинна безопасност на Българската Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил и има реализирани спускания както в България, така и в Европа. Предпочита извън пистовото каране, особено след като е стигнал до върха на собствен ход с туринг ските.
Интересите на Мартин са свързани в голяма степен с планинарството – метеорология, животински и растителен свят, гъбарство и билкарство, оцеляване, защита на природните ресурси и други. Обича да води хората в планината, където всеки оставя своите грижи и проблеми, любува се на обкръжаващото го и става просто човек.