ЗА НАС

IntoTheWild BG е основана през Септември 2016г. в град Смолян от Христо и Тамила Тумбеви – двама любители на вълнуващите приключения, далечните пътешествия и красотата на природата. Фирмата е лицензиран туроператор и се занимава с професионално планинско водене, трекинг експедиции, далечни пътешествия, ски туринг, каякинг, тийм-билдинг, детски лагери и други приключенски програми в планините по света и у нас.

Първосигнално повечето хора веднага свързват името на фирмата с известният филм Into The Wild, но Христо е запленен от дивата природа още от малък и филма не изиграва роля в кръщаването ѝ. Името на фирмата е вдъхновено от една от любимите книги на Христо – The Call of the Wild на Jack London, както разбира се и от любовта му към дивите и недокоснати кътчета на планините, където прекарва по възможност всяка свободна минута.

Основната мисия на IntoTheWild е отговорно да показва на клиентите си вълнуващи и тайнствени кътчета из планините в България и по света, да предоставя иновативни и разнообразни програми, включващи в себе си диви, непознати места и спиращи дъха гледки и приключения, съчетани с опознаване на местните култури и начин на живот. IntoTheWild BG работи целогодишно с туристи от България, Холандия, Обединеното Кралство, Финландия, Испания, Гърция, Македония, Русия, Казахстан, Китай, Сингапур, САЩ, както и с корпоративни клиенти. Наш специалитет и огромна част от работата ни са така наречените tailor made (персонални) турове, които изготвяме по поръчки за групи с най-различна подготовка, националност и брой участници, които са извън годишния календар с пътешествия и програми, обявен на уебсайта ни.

ВАШИТЕ ВОДАЧИ

Всички водачи работещи за IntoTheWild са членове на UIMLA и АПХ и имат сключена професионална застраховка “Отговорност на планинския водач”.

Занимават се целогодишно и активно с алпинизъм, ски, сноуборд, каякинг и почти всички форми на планинарството.

Мартин Бъчваров

Лицензиран Планински водач, Лицензиран водач със ски, Ски инструктор клас “А”

Управител, планински водач, лавинен инструктор и организатор, Мартин е човек, които лесно се разазбира с хората и успява да предразположи всяка група – независимо дали в планината или на друго място.

След множество осъществени пътувания и програми като водач на Into The Wild през изминалите години, Мртин пое управленческата длъжност и благодарение на съвместните усилия на целият невероятен екип, успяваме да предоставим тези уникални преживявания на всеки, който се усмели да дойде с нас.
Един от последните шедьоврите организирани от него е ски програмата в Япония, която сбъдва мечтите на хората търсещи пухкавият сняг и най-добрите извън пистови карания по света.

Мартин познава добре зимната планина и прекарва средно по 40+ дни върху ските през зимният сезон. Води лавинни лекции и е инструктор в курсовете по Лавинна безопасност на Българската Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил (БАССЕС) и има реализирани спускания както в България, източна и западна Европа, така и в Азия. Предпочита извън пистовото каране, особено след като е стигнал до върха на собствен ход с туринг ските.
Интересите на Мартин са свързани в голяма степен с планинарството – животински и растителен свят, гъбарство и билкарство, оцеляване, метеоролгия, защита на природните ресурси и други. Обича да води хората в планината, където всеки оставя своите грижи и проблеми, любува се на обкръжаващото го и става просто човек.

Живко Жечев

Лицензиран IFMGA mountain guide, Сноуборд инструктор, Старши планински спасител

Живко е родом от Габрово. Не може да скрие, че Стара планина е едно от любимите му места, но също така познава и непрестанно обикаля из останалите наши планини. Прекарва всеки възможен момент навън, било то с клиенти или с приятели. Занимава се професионално с планинско водене от 2012 година, като също така е водач със ски и сплитборд, ски и сноуборд инструктор и старши планински спасител. Има дългогодишен опит с детски лагери и различни групови прояви на открито, свързани с катерене, въжени градини, ориентиране и оцеляване, както и други планински насочени занимания. Освен катеренето и почти всички форми на планинарство, обича да се занимава с планинско колоездене и бягане, ски туринг, сплитбординг и мухарски риболов. Освен в България има изкачвания на някои от най-високите и емблематични върхове из Доломитите, Френски, Швейцарски, Словенски и Австрийски Алпи, Русия, Хърватска, Гърция и САЩ. Живко притежава лиценз за най-високата международна категория на планинските гидове IFMGA – “черния колан” на планинското водене, който позволява работа на всякакви терени и надморски височини, независимо от начина на придвижване – ски/сноуборд, алпийска техника, виа ферати и др.

Георги Георгиев – Черния

Лицензиран IFMGA mountain guide, Инструктор по алпинизъм, Планински спасител, Ски инструктор – Клас “С”, Президент на EEMGA

Никак няма да е лесно да обобщим всички постижения и заслуги на Георги Георгиев само в няколко изречения тук. Той е един от първите водачи изобщо у нас и няма да преувеличим ако кажем, че е и най-опитния български водач.

Родом от Белоградчик, Жоро Черния работи като независим планински водач от 1994г. и е водил трекинг групи в една голяма част от планинските вериги в света – Алпите, Андите, Хималаите, Татрите, Карпатите, Кавказ и много други. Има множество изкачвания над 4000м в Алпите – върхове от групата на Монте Роза, масива Екрен, Гран Парадизо, Гран Жорас, Матерхорн, като само на Мон Блан е бил над 30 пъти. В Хималаите неведнъж минава котата от 6000м и е ръководител на ски експедиции на Мера пийк, Сарибунг и Ларке пийк от където има и премиерно спускане със ски. Също така ръководи и алпийски експедиции на Ама Даблам и Айлънд пийк и е бил водач на множество групи със ски из Австрийските, Френски и Италиански Алпи, планините на Турция, Гърция, Албания, Северна Македония, Норвегия, Мароко, Чили, Индия, Грузия, Армения и др.

Участник е в редица първи български изкачвания из планините на света, технически ръководител на проект „Споделени Върхове“ през 2007 и 2009г. Жоро има дълъг стаж като преподавател по алпинизъм в Централната планинска школа Мальовица, до скоро беше директор на учебния център към Асоциацията на планинските водачи в България “Планини и Хора”, а към момента е президент на Източно Европейската асоциация на планинските гидове EEMGA – едно признание, което говори предостатъчно само по себе си …

Интересува се от извънпистово каране на ски, алпинизъм, планинарство, фотография и др.

Васил Флоров

Лицензиран планински водач, Лицензиран водач със ски, Инструктор по каяк, Рафтинг гид клас III и рафтинг tour leader клас II, Ски инструктор клас – ISIA Марка

Васко е родом от Плевен и е израснал по родните реки с баща си – тогава председател на местния клуб по воден туризъм. Още 7-годишен се качва в каяка и така до днес. По-късно завършва катедра “Туризъм – Алпинизъм” към НСА и става планински водач. Член е на Асоциацията на българските планински водачи АПХ и Международната федерация по рафтинг.
Лятото Васко прекарва с каяк във водата, а зимата – със ски в планината. Бивш състезател по слалом с каяк в бързи води и настоящ инструктор и обучител в програми и курсове за управление на каяк и спасяване в бързотечащи реки. Освен всичко това Васето има и дългогодишен стаж като състезател и организатор на състезания по ски-алпинизъм, има зад гърба си организирани десетки ски ралита, като и до ден днешен е главен трасьор и съдия в националното ежегодно състезание по ски рали купа “Мальовица”. През зимата можете да го срещнете из родните ски курорти да обучава скиори от всички нива или да води групи за ски туринг из по-дивите кътчета на планините.
Един от най-опитните гидове у нас, в периода 1996 – 2002г е преподавател по планински спортове в Централна планинска школа Мальовица, от тогава е и активен планински водач.

Захари Димитров

Лицензиран Планински водач, Щатен Планински спасител, Лицензиран парамедик, Ски инструктор клас “А”

Родом от град Чепеларе, изобщо няма да преувеличим ако кажем, че Захари е израснал насред планината. Неговата първа голяма любов са ските, но в последствие ги съчетава и с пешеходни преходи, спелеология, скално катерене, ски туринг и др.

През годините натрупва опит и през 2013 става щатен планински спасител при Планинска спасителна служба Алеко, превръщайки всички свои интереси в професия. През 2017 става един от едва 5те хеликоптерни спасители в България – малка група хора имащи знанията и уменията да извършват спасителни операции от въздуха, през същата година става и лицензиран парамедик.

Независимо от сезона Захари почти постоянно е сред природата, занимавайки се с любимите неща, а през зимата посвещава огромна част от времето си на изследване и интерпретиране на процесите в снежната покривка. Има солиден планинарски опит в по-голямата част от планините на България, както и изкачвания на върхове и спелео-експедиции из Балканите, Алпите и Кавказ.

Георги Бъчваров

Лицензиран Планински водач, любител орнитолог

Георги е роден в Стара Загора и е от хората, които се чувстват най-комфортно сред природата. Интерес към планините има още от детството си, породен от странствания из сливенския балкан, където Жоро прекарва характерните за региона дълги летни сезони. Той е лицензиран планински водач, член на UIMLA и Асоциация „Планини и хора“. Въпреки, че работи като планински водач относително от скоро, вече има опит в голяма част от родните планини.
Голяма негова страст е биоразнообразието и винаги може да го попитате за различните растения, животни и най-вече любимите му птици. От няколко години негово любимо хоби е изучаването и наблюдението на птици, с което се занимава все по-сериозно и непрестанно обикаля орнитологично важните места в нашата страна, а през 2019 го води дори до Атласките планини и пустинята Сахара. Георги е отличен водач с много качества и с голямо желание показва на всеки колко прекрасно място е планината и колко много можем да научим за живота, а и за себе си от пребиваването си в нея.

Веселин Станев

Лицензиран Планински водач

За Веско първите срещи и активности сред природата започват преди повече от 30 години по сърф лагерите на родното море. Тогава 10 годишен, мигновено остава запленен от лагеруването и активния живот сред природата и до ден днешен целогодишно се занимава със спорт и екстремни усещания.

Спортовете, които практикува активно са уиндсърф, кайтсърф, сноуборд, ски, скално катерене, планинско колоездене, ветроходство и др. От 2004 година е лицензиран морски капитан, а в последните 20 години професионално се занимава с поддръжка и почистване на планинска и спортна екипировка като дрехи, въжета, палатки, раници и др. Като следствие на всички тези свои страсти в последните години се насочва и към планинското водачество.

Освен в българските планини и морета, Веско има опит и обожава Алпите, Карпатите, Гръцките планини, Кавказ, както и подходящите за сърф Турски и Гръцки острови и заливи.

Веско обича работата си и приключенията с хора, които често остават приятели за цял живот.
Неговият основен принцип е – Нищо не се прави на всяка цена.

Иван Миладинов

Лицензиран Планински водач, Професионален пейзажен фотограф

Едва ли ще преувеличим ако кажем, че Иван Миладинов е един от най-добрите родни пейзажни фотографи. Можете да го откриете там, където върхове, гори, вода и диви животни се срещат с невероятна светлина, за да обрисуват една незабравима картина – миг в пейзажа, който виждаме и снимаме веднъж в живота си.

През последните 15 години Ванката преследва изгреви и залези, прекарва стотици нощи под звездите в стремежа си да запечата този миг – истинския неподправен пейзаж, който спира дъха. С повече от 150 нощувки годишно на открито, той прекарва огромната част от времето си в планината. Природата е основния фактор, който го вдъхновява да снима и живее, работейки по първия си проект Magic Hour Dreamscapes. Влюбен в студа, през последните години работата му е фокусирана в областите зад Северния полярен кръг и Хималаите.

Но освен всичко това от няколко години Иван е и лицензиран планински водач с вече завиден опит, който се простира из почти всички родни планини и планинските региони на Гърция, Кападокия, Моравия, Доломитите, Швеция, Норвегия, Финландия, Непал, Ирландия, Шотландия и други. Успоредно с водаческата професия, той води обучения по пейзажна фотография и фотографски турове в страната и чужбина.

Александър Вълчев

Лицензиран Планински водач, Професионален фотограф

Сашо е от хората, които живеят за приключенията и активният начин на живот и реално е с нас от самото ни начало през 2016г. Необятният свят на планините открива преди около 15 години чрез катеренето и фотографията, две негови страсти, които в последствие превръща в професии. Авантюристичният му дух го подтиква да търси и приема предизвикателства, харесва да открива нови места, дестинации и преживявания.

Лицензиран планински водач, член на UIMLA и Асоциация „Планини и хора“ с опит из голяма част от родните планини както и в Швейцарските, Френски и Словенски Алпи, Доломитите, полярните области на Финландия, Швеция и Норвегия, Исландия, пустинните райони на Йордания и Мъртво море, Грузински Кавказ, планините на Гърция.

Приветства студа, харесва и познава добре зимната планина в която прекарва голяма част от свободното си време. Лятото може да го срещнете с планински велосипед или по техничните пътеки към някой връх от който ще посрещне изгрева.

Успоредно с водаческата професия се занимава професионално с видео, спортна и приключенска фотография, като особено обича предизвикателството да снима на трудно достъпни места. Вдъхновяват го безграничният човешки потенциал и упоритост и обича работата си, защото тя го среща с множество приключенски настроени хора, които често стават и верни приятели.