YOSEMITE VALLEY, BRYCE, ANTELOPE & GRAND CANYONS, ZION AND SEQUOIA NATIONAL PARKS

СЕВЕРНО АМЕРИКАНСКА ОДИСЕЯ ОТ ПЛАНИНСКИ КРАСОТИ, ВНУШИТЕЛНИ КАНЬОНИ И ЧУДЕСА НА ПРИРОДАТА!

18 Септември – 07 Октомври 2022г

За есента на тази година сме приготвили едно приключение, което лесно може да ви остави зашеметени с красотата си.
Това е едно вълнуващо изживяване из безбройните красоти на Дивия Запад и щатите Аризона, Юта, Невада и Калифорния …

“Добре де, Америка не е ли само бързо хранене, молове и небостъргачи … ?”
Често хората ни задават този въпрос, на който трудно можем да отговорим само с няколко думи.
Трудно е защото, когато затворим очи, виждаме всички онези невероятно красиви върхове, буйни реки и водопади, епичния див свят на планините, вековните, дори хилядолетни Секвои, невероятните ръждиво-червени скални образувания на пустините, прорязани от ярко сини струи вода и тътнещите с мощен рев пещери и каньони – всичко това е там и Америка е пълна с невероятни природни паркове и паметници, които не просто са достойни за посещение – те са спиращи дъха, чудеса на природата!

А щатите Аризона, Юта, Невада и Калифорния притежават една съвсем малка част от тези чудеса и ние ще посветим две седмици, за да видим с очите си колкото може повече от тях!

Ще разделим пътуването на два етапа, като ще започнем от прелестните Юта и Аризона.
Разбира се тук, Grand Canyon получава най-много внимание, но това далеч не е единственото естествено чудо на тези щати, което ще ни остави без дъх.

Ще се движим по легендарни и исторически пътища, за да достигнем смайващите с красотата си Antelope Canyon, Vermilion Cliffs, Grand Staircase, Bryce Canyon и Zion National park и ще станем свидетели на гледки, които ще накарат прозорците в буса ни, да изглеждат като екрани, на които се прожектира филм.

А за да е наистина епично пътуването ни, по време на втория етап ще се гмурнем в необятната Сиера Невада и нейните внушителни Секвоя парк, Инио форест и долината Йосемити, където ще се докоснем до една съвсем друга Америка – тази на ледниковите и алпийски планини!

Разбира се няма да пропуснем и да отделим по един ден на два от градовете, които си заслужава да се видят – Лас Вегас и Сан Франциско.
Това е едно пътуване, подходящо за хора без никаква предварителна планинарска подготовка, което ще ви позволи да се докоснете до някои от най-красивите природни дадености на Северна Америка!