3-ДНЕВНА КАЯКИНГ ЕКСПЕДИЦИЯ ПО МОГЪЩИТЕ РЕКИ ЯНТРА И ДУНАВ

16-19 Май

Никак няма да преувеличим ако кажем, че това е най-ярката програма с каяци, която плануваме за пролетта на тази година.
В рамките на общо 3 дни ще преминем с лодките по някои от най-живописните и удивителни участъци на две от най-значимите ни реки – Янтра и Дунав … !

За величието на Дунава може да се разкаже много.
Това е една умопомрачително огромна река, тя е втора по дължина в Европа и реката, която минава през най-голям брой държави в света – общо 10.

Но не е само това, нейният водосборен басейн е толкова голям, че включва още цели 9 европейски държави и като добавим към колосалните ѝ размери и значението, която тя има за всички народи живеещи около нея, то Дунав е едно истинско речно божество.

А какво да кажем за Етъра, който със своите пръски и бели води игриво подскача по склоновете на Стара планина, а след това се превръща в могъщата Янтра и неуморно от хилядолетия захранва великия Дунав … ?

Да, горното течение на Янтра е доста буйно, но приближавайки се до Дунава тя притежава участъци, които са прекрасни за плаване с туристически каяк и опитните водачи ще ви разкрият нейните множество красоти.

И ние ще посветим тези три есенни дни на тези красоти и този малък Български рай, за да скъсаме за пореден път връзката със сивото ежедневие на големия град и да се гмурнем дълбоко в есенната атмосфера на великите Янтра и Дунав … !

ВАЖНО!

За да участвате в тази програма с каяк НЕ Е необходимо да умеете да плувате или да имате предишен опит с каяци!