ЗИМЕН ИЗГРЕВ НА ХИЖА ЕХО И ВРЪХ ЮМРУКА

03-04 Февруари

Каним Ви, на едно много специално за нас място , което не спира да ни удивлява с чара си и според нас е особено красиво именно в разгара на зимния сезон!

Ще се изкачим от Север към хижа Ехо, хижата с една от най-красивите гледки в България, където ще пренощуваме и на сутринта ще се изкатерим на някой от околните върхове за да наблюдаваме спиращ дъха изгрев над един от най-красивите дялове на Централен Балкан.

Гледки към върховете Вежен и Юмрука, билото на Козя стена, Царичина, Ръждавото било и долината на Чамджа, чак до Беклемето и връх Ботев по изгрев слънце!

Едно вълнуващо приключение за по-опитните планинари, както и за начинаещи в добра физическа форма!

Ден 1: Пристигане и изкачване до хижа Ехо

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София с организиран транспорт в 07:30ч. Трансфер до Рибарица (около 2ч.), от където ще започнем изкачването до хижа Ехо, през местността Остриките и долината на Черна река, което ще ни отнеме около 4.30ч. Ще носим снегоходките и ще ги обуем от където вече се налага. Следобед пристигане и настаняване на хижа Ехо  – привечер по желание на групата може да се разходим да поснимаме залез от връх Кавладан. Вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

 • Изкачване

  900м.

 • Спускане

  0м.

 • Разстояние

  7км.

 • Време

  4-5ч.

 • Настаняване

  Хижа Ехо

 • Включена храна

Ден 2: Изгрев на връх Юмрука

Рано рано по тъмно ще станем и ще започнем краткото изкачването към върха. Ще се движим без багаж – бързи и леки! Не след дълго ще излезем на челото на Юмрука, който ще започне да ни разкрива красотите си! Ще изгледаме епичен изгрев и ще се дивим на гледки във всички посоки към Гръбнака на България на Изток и Запад, Предбалкана и някои от емблематичните за Централна Стара планина върхове и резервати… Всичко това ще бъде като на длан пред нас! След всичко това се връщаме в хижата за подобаваща закуска и много топъл чай! Слизане обратно към Остриките по долината на Черната река към Рибарица, където ще похапнем на проверено място преди да отпътуваме за София! Край на програмата.

 • Изкачване

  150м.

 • Спускане

  1100м.

 • Разстояние

  8км.

 • Време

  6-7ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

Цена: 195лв.
Цена за записвания след 29 Януари: 215лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка и закуска на х. Ехо, наем на алпийска седалка, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

Необходимо ниво на физическа и предварителна подготовка: Средно. Очакват ни преходи в зимни условия от около 7ч на ден. Програмата е подходяща и за начинаещи в зимната планина, но само и единствено ако са в много добра физическа форма!

Задължителна лична екипировка:
– раница 30-45 литра
– високи четирисезонни, качествени трисезонни обувки с висок борд или зимни алпийски обувки
– подходящи дрехи – пухенка, полар, зимни панталон и яке с мембрана
– зимна шапка и два чифта ръкавици
– щеки
– котки
– пикел
каска
– алпийска седалка

*В случай, че не притежавате част от задължителната екипировка, можете да я наемете от нас през страницата ни за Наем на Екипировка.

* Пристигането в региона може да стане и с личен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
* Ако разполагате със собствени алпийска седалка и каска, те също ще бъдат приспаднати от общата цена!
* В зависимост от условията, може да се наложи използването и на снегоходки!
* Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
* Категорично е забранено слушането на чалга по време на програмите на IntoTheWild, по какъвто и да е повод!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447