ВОДОПАДИТЕ НА ВРАЧАНСКИ БАЛКАН – ДВА ВЕЛИКОЛЕПНИ КРЪГОВИ МАРШРУТА С ДЪХ НА ПРОЛЕТ, ВОДОПАДИ И ЛЕВУРДА

04-05 Май

В началото на месец Май, Врачански карст представлява една истинска развихрила се пролетна фантазия.

Безброй живи същества приветливо жужат и се опитват да облетят също толкова големия брой разцъфнали цветя, храстчета и дървета и се радват на този празник наречен пролет.

И ние традиционно се готвим за поредните два дни сред пръските, звуците и ослепително свежо зеленото, на вековните Врачански буки и долините им изпълнени с високи пръскала и водоскоци.

Нямаме търпение да вдишаме и онези характерни аромати, които могат да се усетят само из свръх наситения въздух на влажната букова гора, в пролетния сезон … !

А опитните водачи са подготвили два чудесни кръгови маршрута, съчетаващи в себе си уникалната красота на тези прекрасни места.

Благодарение на тези приказни пътечки, ще се отскубнем от сивотата на големия град и ще се потопим в освежаваща пролетна красота!

Ден 1 – Водопад Боров камък

Отпътуваме от София в 07:30 и пристигаме в региона. Зарязваме автомобилите и цивилизацията, грабваме фотоапаратите и се гмурваме в свежата прегръдка на долината на Боров камък. Нашият план и за двата дни представлява два кръгови маршрута, изпълнени както с мощен тътен на буйни потоци и водопади, така и с фантастичната тишина на стари гори. Опитния водач повежда по страхотни пътечки, които ни отвеждат до внушителния едноименен водопад, който с мощен рев хвърля водите си от цели 63 метра! От тук обаче, ще кривнем от стандартните маршрути и ще завъртим страхотно кръгче, което ще ни разкрие чудни гледки към региона и останалите му водоскоци. Приключваме обратно при автомобилите и се насочваме към мястото за нощувка.

 • Изкачване

  Между 500 и 600м

 • Спускане

  Между 500 и 600м

 • Разстояние

  7 – 8км

 • Време

  5-6ч

 • Настаняване

  Семеен хотел

 • Включена храна