ВУЛКАНО, ЕТНА И СТРОМБОЛИ – ВУЛКАНИТЕ НА ТИРЕНСКО МОРЕ И СИЦИЛИЯ

02 – 07 Май 2019г. – НЯМА МЕСТА!

Сицилия … колко много може да се изговори и изпише за този много специфичен, уникален и колоритен остров.
Внушителната култура и наследство на острова го правят една от основните туристически дестинации в Европа.
Древни акрополи, средновековни крепости и замъци, типичните за Сицилия пасторални пейзажи, отлично запазени архитектурни шедьоври и катедрали и прекрасните ресторанти с най-вкусната италианска кухня, която сме опитвали … а като добавим към това и трите активни вулкана, които неуморно бълват кълба дим към небесата – така ще можем да Ви дадем малка представа за традиционната Сицилианска атмосфера из островите …

Ще се любуваме на колоритния пристанищен град Милаццо, ще пътуваме с корабче из Тиренско море и най-напред ще посветим един цял ден на живописното островче Волкано. Веднага след това ще се отправим към Фара на Средиземно море – остров Стромболи с неговите целогодишно активни кратери! Ще се изкачим на върха на острова от където не само ще изгледаме фантастичен залез на Тиренско море, но и дълго ще се дивим на изригващия на всеки 5 минути котел на Стромболи!

 Ще отдадем почит на страхотните и древни градове Чефалу и Таормина, ще имаме много възможности за плаж, а за капак на всичко ще надникнем и в димящата пещ на могъщия Етна …. !

ПРОГРАМА