ЕДНОДНЕВНО ИЗКАЧВАНЕ НА ПИРИНСКИЯТ ПЪРВЕНЕЦ ВРЪХ ВИХРЕН

31 Август

Ето, че отново е време да се отправим на еднодневно приключение до гордия първенец на Пирин планина – могъщият връх Вихрен!

Със завидните си 2914м и зашеметяващите гледки от връхната точка, той е един от най-високите върхове на Балканите, пленява сърцата на всички планинари и никога не омръзва.

А за нас това ще бъде един пореден изключителен ден в обятията на тази планина, който ще ни дари с вълнуващи изживявания … !

Неговата перфектна пирамидална форма и възхитителните му мраморни ръбове впечатляват гледани от всички точки на Пирин, но разбира се най-вече от върховите му била.

Споделете с нас този прекрасен ден в края на лятото, точно когато е любимото ни време за високата планина, където освен прохладния и кристално чист планински въздух, ще споделим и много усмивки на връхната кота на емблематичния Вихрен!

Програмата е подходяща за хора с известен опит и много добра физическа подготовка!

ПРОГРАМА

Отпътуване в 06:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Трансфер до х. Вихрен, където нарамваме раниците и ведро закрачваме към класическата пътека от х. Вихрен до Кабата. Обстановката около нас ще бъде една тиха алпийска приказка.
Много вероятно е дори да изненадаме по пътя стадото кози, обитаващо района на върха и внушителните Джамджиеви скали. След около 3ч изкачване ще се озовем на върха на мраморния първенец Вихрен, където ще прегърнем гледките към зашеметяващите ни заобикалящи пирински гиганти от Даутов, Албутин и цялото Мраморно било, до Синаница, Каменица, Яловарника чак до Ченгелчал като на длан пред нас … !
След всичко това ще започнем стръмното слизане обратно към х. Вихрен и от там пътят към дома, но не и преди да отпразнуваме великолепното изкачване с късен обяд от традиционни гозби в любимия ни ресторант!
Следва отпътуване към София и край на програмата. Прогнозно пристигане 19-20ч.

 • Изкачване

  960м

 • Спускане

  960м

 • Разстояние

  7км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване