МИТИЧНИТЕ ГРАДОВЕ ПОМПЕЙ, ХЕРКУЛАНЕУМ И ПОЗИТАНО, ШЕМЕТНИ ГЛЕДКИ ОТ ВУЛКАНА ВЕЗУВИЙ И НАЙ-ДОБРИТЕ ТРЕКОВЕ НА ПРЕЛЕСТНАТА КРАЙБРЕЖНА ИВИЦА АМАЛФИ

09-16 Май 2025г

Ееех, Италия … Bella Italia …

И цял живот няма да е достатъчен, човек да обходи невероятните красоти и прелестните кътчета на тази уникална страна. Просто са прекалено много на брой, даже направо са си зад всеки ъгъл от Доломитите до Сицилия, няма да сбъркате където и да се отбиете.

И все пак някои от тези приказни места се открояват с високата си концентрация на природни забележителности и културно наследство.
Благодарение на тази програма ще ви представим едни от най-спиращите дъха пейзажи в Италия!
Това е много специалния район на Амалфи, за който винаги си спомняме с усмивка и винаги се радваме да се върнем!

Крайбрежието на Амалфи е място, което се отличава с красотата си – високи планини, драматично потъващи в морето и пръснати по целия пейзаж китни градчета и италиански селца!
Романтичен и поразителен, този невероятен регион крие в пазвите си фантастични пешеходни преходи, както и разбира се прочутата италианска култура!

Тук ще се насладим на една от най-зашеметяващите крайбрежни ивици в света, представляваща един своеобразен  лабиринт от красиви пътечки, които се вият между селски маслинови горички, лимонови градини и очарователни селца и градчета, прилепнали към внушителни терасовидни скали!
Разбира се, едва ли дори е нужно да споменаваме, че задължително ще отседнем за цялата седмица в традиционен семеен хотел с превъзходна панорама и умопомрачителна местна кухня.

Кулминациите в тази фантастична програма ще бъдат много на брой и ще идват една след друга, но може би най-ярките от тях ще бъдат посещението ни в невероятния обект на Световното наследство на ЮНЕСКО – Помпей, изкачването на митичния вулканичен гигант Везувий и не на последно място, може би един от най-добрите пешеходни преходи в Стария континент – вълнуващата Разходка на Боговете до Позитано!

Ако търсите спиращо дъха италианско пътуване, изпълнено с възхитителни панорамни гледки, традиционни вкусове и живи цветове, то тогава не търсете повече – това е идеалният избор!

ПРОГРАМА

Това няма да е стандартното описание, което сте свикнали да виждате и четете в програмите ни.
Причините са няколко и първата от тях е, че тази програма е резултат на дългогодишния ни опит в Италия, който започва още с първото ни посещение през 2002 година и бихме желали да запазим нейната автентичност.
Някои от локациите, които ще посетим по време на престоя ни са изключително красиви и доста непопулярни и ние бихме искали да си останат такива.

Официалната програма ще бъде изпратена след записване по мейл на всеки участник в трекинга, заедно с другото поетапно инфо и детайли относно пътуването.
Програмата е достъпна по всяко време и за всеки притежател на Wild Card.

Тук ще откриете общите положения и логистика на програмата, както и някои от хайлайтите на това епично пътуване!