4 ДНИ ИЗ СТРАНДЖА И ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ – КАЯКИНГ, ГМУРКАНЕ, ДИВИ ПЛАЖОВЕ И МНОГО КРАСОТА!

27-30 Юни – ПОТВЪРДЕНА!

Едно от най-вълнуващите каяк приключения в календара ни, това е една незабравима програма съчетаваща в себе си много красоти!
Ще посветим 4 дни на каякинг из изключително богатите на биоразнообразие и прелестно красиви Странджански реки, както и по-интересните места за гребане по южното ни Черноморие!
Заради разнообразните условия, които може да се очакват в морето и реките, няма да имаме точна и фиксирана програма както обикновено, а ще действаме именно според условията.
Главните цели на това приключение ще бъдат прелестно красивите реки Велека и Караагач, вълнуваща обиколка на Маслен нос, релакс на някои от най-хубавите плажове и събиране на първите за сезона по-силни слънчеви лъчи!

Велека е най-голямата и най-дългата Странджанска река, която е и защитена местност заради многото богатства които крие в живописния си каньон. Множеството меандри са дом на впечатляващо множество птици, земноводни и емблематичните за реката редки водни растения и лилии!
Обвитите в пищна зеленина брегове на река и резерват Ропотамо се редуват с пясъчни дюни, мочурища и интересни скални образувания!
Горите около двете реки са обрасли с лиани, което засилва допълнително усещането, че човек се намира на истински диво място.

Освен всичко това плануваме и шеметна обиколка на прелестния Маслен нос, но това зависи изцяло от нрава на Черно море в този период!
В случай, че морското вълнение не позволява безопасно гребане, ще го заменим с каране по идиличната и не по-малко красива река Караагач!

Програмата е подходяща за хора с предишен неголям опит в каякинга, както и за опитни, с желание да преоткрият тези вълшебни родни места … !

ВАЖНО!

За да участвате в тази програма с каяк НЕ Е необходимо да умеете да плувате или да имате предишен опит с каяци!