ВРЪХ ВАСИЛЬОВ – ЕДНОДНЕВНА ЕСЕННА РАЗХОДКА ДО ПЪРВЕНЕЦА НА ПРЕДБАЛКАНА

22 Октомври

Балкана всява уважение и почитание у всеки планинар.
А чрез тази фантастична еднодневна екскурзия ще имаме възможността да се порадваме на величието му от най-високият връх в Предбалкана, който ще ни разкрие невероятни есенни гледки във всички посоки!
В разгара на златната Балканска есен, когато всичко е обагрено в най-ярки цветове, ще ви отведем отново в дивото на Тетевенският балкан!
По-малко посещаван, но лесно достъпен, Васильов връх ще ви разкрие цветните хубости на Стара планина и ще ви откъсне от ежедневието на сивия град!
Върхът е висок само 1490м над моретата, но от него прекрасно се вижда целия гръбнак на България – от връх Ботев и Големия Купен до Беклемето, Юмрука и Вежен, както и меките гънки на Предбалкана – всичко това ще се разкрие като на длан пред нас!
Маршрута е подходящ за семейства, начинаещи планинари и хора, които искат да преоктрият това чудно кътче на нашата родина!

ПРОГРАМА

Отпътуване с организиран транспорт от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. Пристигаме до местността Богое, където правим бърз разбор, подготвяме раниците и тръгваме към билото на Тетевенския Балкан към хижа Васильов.
Селд кратка почивка за чай и освежаване на хижа Васильов, ще се отправим към върха, където ще направим по-дълга обедна почивка и ще се насладим на заобикалящите ни есенни багри и красоти!
Разходката ни продължава по панорамното било на планината, в посока към село Шипково, от където ще се дивим на златната есен! Възможен е и алтернативен вариант, който зависи от кондицията групата.
В края на деня приключваме програмата в проверено местно кръчме с вкусна рибена чорба, чаша студена бира и много спомени от хубавите гледки …
Отпътуване към София и край на програмата.

 • Изкачване

  300м

 • Спускане

  800м

 • Разстояние

  14км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 65лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи и всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Минимален брой участници – 8
*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване!
*Категорично е забранено слушането на чалга по време на програмите на IntoTheWild, по какъвто и да е повод!

*Всички цени на този сайт са с ДДС!