ВРЪХ ВАПА – ЕДНОДНЕВЕН ПРЕХОД В СЪРЦЕТО НА ВЕЛИКАТА РИЛСКА ПУСТИНЯ

21 Юли

За дивотията и красотата на Великата Рилска пустиня може много да се каже и изпише, но не става само с четене.

Трябва да се отиде на място и да се усети онова диво безвремие, което се усеща по нейните върхари и в пълна сила това важи за региона на Реджепица и Вапа …

Нашата цел за това еднодневно Рилско приключение ще бъде именно връх Вапа, който скромно се спотайва между именити братя и сестри Рилски гиганти и крие великолепните си панорами от повечето туристи.

И ние ще се покатерим по снагата му за да въздъхнем с благодарност към него и гледките с които той ще ни дари към Мальовишки, Мусаленски, Ковачки дял, китните Вапски езера, мраморен Пирин и други красоти …

А като добавим към всичко това идиличните пейзажи и вековните Мурови гори в ниската част на прехода, то това гарантирано ще бъде една незабравима еднодневна разходка из красотите на Рила планина!

ПРОГРАМА

Отпътуване в 06:30ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Трансфер до района, след което грабваме раниците и потегляме по китни горски пътечки. Около нас тихо пъплят ведри планински поточета, а всички живинки и растения празнуват краткото планинско лято.
Не след дълго излизаме от горския пояс, където Рила вече ще ни накара да извадим фотоапаратите. Вече се виждат и едноименните езера, които с всяка крачка нагоре стават все по-неустоими за снимане … Ето че пристигаме на върховия хребет, а около нас с пълна сила се кипри онази атмосфера на Великата Рилска пустиня. Стъпваме на върха и посядаме за да се порадваме на всичко около нас – от тук познатите ни и емблематични за тази планина върхове се виждат по един наистина възхитителен начин. Похапваме и снимаме дълго, докато опитния водач разказва приказките на този вълшебен край. Следва спускане към мястото за среща с транспорта, след което традиционно ще се отбием за заслужена топла супа и студена чаша бира в местно ресторантче. Следва отпътуване обратно към София и край на програмата.

 

 • Изкачване

  825м

 • Спускане

  825м

 • Разстояние

  11км

 • Време

  6-7ч

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 95лв
Цена за записване след 17 юли: 105лв

Минимален брой участници: 7


Цената включва: 
лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер, такси за посещение на забележителности, всичко неизброено като включено.

*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Пристигането в района може да става и с личен транспорт, в такъв случай той ще бъде приспаднат от цената!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение, спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече информация:
0888 889 785
0888 544 447

info@intothewild.bg

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ: