ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ИЗ СКРИТИТЕ ПРЕЛЕСТИ НА МАЛЬОВИШКА ДОЛИНА

20 Август

За наше щастие, все още се намират места където човек да открие търсените тишина, спокойствие и дива красота на планината.
И ние ще ви отведем на едно такова много специално място, където с умиление се връщаме всяка година.
Три смарагдови на цвят езера се спотайват в страни от големия туристически поток, в сянката на емблематичната северна стена на любимия ни връх Мальовица …
Опитния водач ви води по красива пътечка за която малко хора подозират, а около вас единствено ромоленето на поточето между езерцата и най-много някоя дива коза нарушават тишината.
А импозантния черен триъгълник на Мальовица гордо, но тихо се оглежда в огледалните и чисти като сълза води на Мальовите езерца …
На края за капак хвърляме поглед към драматичната долина на Урдина река и едноименните езера, гледка която ни оставя без дъх.
Представихте ли си го?
Добрата новина е, че на живо е още по хубаво … ! 🙂
Прекрасна еднодневна екскурзия, подходяща за начинаещи в средно добра форма, както и за напреднали с желание да преоткриват скритите красоти на Рила планина!

Отпътуване в 07:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Трансфер до района, след което следва изкачване до хижа Мальовица, където ще отпочинем и ще изпием по един хубав чай.
След това се отправяме към Втора тераса, вадим фотоапаратите и се потапяме в магията на Мальовото поле.
Изкачваме се плавно, а опитният планински водач разказва всичко за този емблематичен за планините ни дял на Рила планина!
Не след дълго пред нас се извисява титаничната катедрала на връх Мальовица, малко хора я виждат от толкова близо, наистина е величествена!
Тук ще се порадваме и на фантастичните Мальовишки езера, които принципно се виждат единствено от върха …
Още малко усилие и стъпваме на връх Ушите, затревен и полегат от нашата страна, но от другата – главозамайващи отвеси се спускат чак до дъното на долината, където бучи дивата Урдина река, а над всичко това стъпаловидно са разположени магичните Урдини езера …
Не бързаме и дълго попиваме от тази истинска Рилска прелест. Все пак по някое време започваме пътя обратно, следобед ще се спуснем към мястото от където ще ни поеме бусчето и ще ни закара обратно към София, но не и преди да се отбием за заслужена вкусна гозба и чаша студена бира на проверено място! Пристигане в София – край на програмата.


ЦЕНА: 75лв
Минимален брой участници: 7


Цената включва: 
лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер, такси за посещение на забележителности, всичко неизброено като включено


За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

ЗАПИСВАНЕ: