ПРЕЛЕСТНАТА ДОЛИНА НА ОТОВИШКА РЕКА, ПАНОРАМНИЯТ ВРЪХ ОТОВИЦА, ИЗГРЕВ ОТ ВРЪХ ХАРАМИЯТА, 7-ТЕ РИЛСКИ И СМАРАГДОВИТЕ УРДИНИ ЕЗЕРА – ПЛАНИНАРСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В РИЛА ЗА ЦЕНИТЕЛИ

30 Август – 01 Септември

Тучни планински пасища и поляни, осеяни с безброй по цвят и вид цветя, огромни по мащаб гранитни върхове устремени към небето, фантастични циркуси и пропасти изваяни от древни ледници, буйни потоци, водопади и смарагдови планински езера … 
Каквото и да кажем за атмосферата през месец Август в любимата Рила все ще е малко …
Човек просто трябва да отиде и да я усети!
За това Ви каним на една уникална високопланинска одисея от върхове, панорамни гледки и някои от най-красивите езера в нашата родина!
Една програма съчетаваща в себе си любими за нас, знайни и незнайни от хората кътчета на тази могъща планина, която ще остави вечен спомен у Вас, с неповторимите си и характерни природни картини!

Ще се насладим на по-малко познатата, но изключително красива долина на река Отовица и нейните буйни скоци и водопадчета.
Ще се изкачим на един от най-панорамните върхове в България – Връх Отовица!
Ще отдадем чест и почит на легендарните 7 Рилски езера, които въпреки, че вече са сериозно посещавани, не са изгубили красотата си ни най-малко, особено по залез слънце!
А за капак на всичко ще се гмурнем в циркуса на Урдини езера, който ще ни смая за пореден път с дивите си, праисторически пейзажи, нереалния цвят на езерната вода и идиличната си атмосфера …

Но достатъчно приказки, ето и подробната програма:

Ден 1: Пристигане – Хижа Отовица

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски с организиран транспорт в 15:00ч. Трансфер до полите на Рила планина от където ни предстои живописен преход до х. Отовица. Пристигане, настаняване и следобедна разходка за снимки в красивата местност около хижата. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

 • Изкачване

  1700м

 • Спускане

 • Разстояние

  8км

 • Време

  6-7ч.

 • Настаняване

  Хижа Отовица

 • Включена храна

  Вечеря