УРДИНИ, ЧАНАКГЬОЛСКИ И 7ТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА – ДВУДНЕВНА РИЛСКА ЕЗЕРНА ЕПОПЕЯ И ВЪЛНУВАЩ ИЗГРЕВ ОТ ВРЪХ ХАРАМИЯТА

07-08 Септември

Високопланински пасища и поляни, обагрени от златния цвят на есенната трева, огромни по мащаб гранитни върхове устремени към небето, фантастични циркуси и пропасти изваяни от древни ледници, буйни потоци, водопади и смарагдови планински езера … 

Каквото и да кажем за атмосферата през месец Септември в любимата Рила все ще е малко …
Човек просто трябва да отиде и да я усети.

За това Ви каним на една уникална високопланинска епопея от върхове, панорамни гледки и над 15 от най-красивите езера в нашата родина!
Една програма съчетаваща в себе си любими, знайни и незнайни кътчета на тази могъща планина, която ще остави вечен спомен у Вас, с неповторимите си и възхитителни природни картини!

Ще отдадем чест и почит на легендарните 7 Рилски езера, които въпреки, че вече са сериозно посещавани, не са изгубили красотата си ни най-малко, особено по залез слънце.
А освен по залез, ще хвърлим орлов поглед към тях, както и към прелестните Чанакгьолски езера по изгрев слънце от могъщия връх Харамията!

За капак на всичко ще се гмурнем в циркуса на Урдини езера, който ще ни смая за пореден път с дивите си, праисторически пейзажи, нереалния цвят на езерната вода и идиличната си атмосфера …

Изключително красива и динамична програма подходяща за напреднали планинари и за начинаещи в много добра физическа форма!

Ден 1: – Пристигане – 7те езера

Отпътуване с организиран транспорт от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. Пристигаме в региона и след кратка почивка се отправяме нагоре през вековните мурови гори към циркуса на 7те езера и Зелени рид. Движим бавно нагоре и не след дълго излизаме на открито и пред нас се ширва красивата долина на река Джерман. Продължаваме и ето че пред нас вече е и Долното езеро – първото от над 15 прелестни езера, на които ще се радваме този уикенд! Следобед пристигаме и се настаняваме в хижа 7те езера, а по-късно ще се качим до панорамно връхче за да поснимаме красивата залезна светлина над циркуса на 7те Рилски езера …
Вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

 • Изкачване

  700м

 • Спускане

 • Разстояние

  7км

 • Време

 • Настаняване

  Хижа 7те езера

 • Включено изхранване