ТЪРНОВО – ЕМЕНСКИ КАНЬОН, ВОДОПАДИТЕ ХОТНИШКИ И ЗАРАПОВСКИ + ПЕЩЕРА СЪЕВА ДУПКА

01-02 Юни

В началото на месец Юни, когато долините на реките са пълни с живот и цветове, ще направим освежаваща разходка из чудни водопади и приказни каньони!
Ще посветим този уикенд на района около старата столица Велико Търново и местните природни чудеса – Зараповския водопад, Еменски каньон, както и Хотнишката екопътека и едноименният водопад!
Освен водопадите, каньоните и културните забележителности, попътно ще посетим и изключително красивата пещера Съевата Дупка!
А за капак на всичко това ще имаме възможност да видим с очите си спектакъла „Царевград Търнов – звук и светлина” – една неповторима атракция, превърнала се в своеобразна емблема на града!

Лека програма, подходяща както за семейства с деца, така и за начинаещи и напреднали приключенци, готови да опознаят и преоткрият вълнуващи места из нашата родина!

Ден 1:

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София с организиран транспорт в 08:00ч. Трансфер до района на Вишовград, където ще поемем по екопътеката към Зараповския водопад – невисок, но пълноводен и мощен водопад който пада в красиво езерце.
Там ще поспрем за обедна почивка, след което се отправяме към Еменски каньон и прочутият водопад Момин скок.
Екопътеката е изключително живописна, със своята непокорна и дива красота и ни кара да се връщаме отново и отново на това прекрасно място. По пътя ще се насладим на природата и красиви гледки над пролома на река Негованка, а най-хубавото е на края – водопадът Момин скок! Макар и не много висок, той е изключително красив поради начина, по който пада водата, а и заобикалящите го скали придават допълнителна мистичност на това място.
Привечер пристигаме във Велико Търново, където ще се настаним в хотелче. Следва вечерна разходка и вечеря на свободна консумация, след което по желание на групата ще имаме възможност да наблюдаваме шоуто Царевград Търнов – Звук и светлина!

 • Изкачване

  100м

 • Спускане

  100м.

 • Разстояние

  5км.

 • Време

  5ч.

 • Настаняване

  Семеен хотел

 • Включена храна

Ден 2:

След подобаваща закуска ще се отправим към следващата ни цел – Хотнишката екопътека и едноименният водопад!
Река Бохот захранва Хотнишкият водопад, който е в малък каньон заобиколен от скали. Ще имаме време за снимки на синьозелените води, в които се излива 30 метровият водопад, след което ще се разходим по екопътеката за да се насладим на спокойствието и красотата на този район. По пътя ще се любуваме на реката, нейните водоскоци и високите скали наоколо, образуващи каньона!
До тук бяха водопадите, защото следващата ни цел ще бъде пещерата Съевата дупка – считана за една от най-красивите пещери на България, криеща невиждани красоти под земята.
След всичко това, привечер ще отпътуваме за София, но не и преди да изпием по чаша студена бира или вино за завършек на хубавото приключение  – край на програмата.

 • Изкачване

  100м.

 • Спускане

  100м.

 • Разстояние

  6км.

 • Време

  4ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

Цена: 185лв
Цена за записване след 28 май: 205лв

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка и закуска в уютен семеен хотел, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, билети за шоуто Звук и светлина (25лв възрастни, 15лв деца), лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да стане и с личен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!

Всички цени на този сайт са с ДДС!