ЕДНОДНЕВЕН КАЯКИНГ В СЪРЦЕТО НА ПРОЛЕТТА И ЯЗОВИР ТОПОЛНИЦА

11 Май

В началото на изпълнения с аромати месец май, ще се отправим на еднодневно пътешествие с каяците по един от прекрасните ни родни басейни.

Честно казано вече нямаме търпение да се гмурнем в пролетната красота и ярко зелените меандри на язовир Тополница!

По това време на годината пролетта е абсолютен господар тук и целия район представлява едно топло, много приятно и ярко зелено пролетно царство!

Ще посветим целия ден на релаксиращо гребане и опознаване на множеството красиви гледни точки, заливи и меандри на язовира.

Но освен красотите ще имаме възможност да обърнем внимание и на добрите и правилни техники за гребане, маневриране и усвояване на нови каякинг умения.

Програмата е изключително подходяща за начинаещи каякари и за по-напредналите, които имат желание да преоткрият този чуден язовир!

ВАЖНО!

За да участвате в тази програма с каяк НЕ Е необходимо да умеете да плувате или да имате предишен опит с каяци!

Отпътуваме от Националния стадион Васил Левски в София в 08:00ч. След кратък трансфер от малко над 1ч пристигаме на язовира, правим кратка почивка и започваме с инструктажа. След като сме екипирани и готови за приключения, скачаме в лодките и потегляме! Опитните водачи, които познават всяко кътче тук, ще ви покажат вълшебните меандри и идилични заливчета на Тополница. Няма да бързаме, ще обиколим всичко, което си струва да се види и ще се наслаждаваме на тишината и спокойствието на гребането във вода. А за капак на всичко ще си устроим пикник за чудо и приказ на някоя от китните полянки, заобиколени от ударна доза пролетна зеленина! Следобед излизаме от водата и с големи усмивки се отправяме обратно към София – край на програмата.