ТЯН ШАН – 10 ДНИ ИЗ НЕОБЯТНИТЕ И ВЕЛИЧЕСТВЕНИ ПРОСТОРИ НА НЕБЕСНИТЕ ПЛАНИНИ

20- 31 Август 2025г

Обширна и тучна зелена долина, осеяна с безброй високопланински цветя и великолепни Киргизски коне дели могъща долина с внушително по мащаб и древно ледниково езеро.

Над тях цветни и резки склонове се устремяват към небето, сякаш искат да го пробият и кулминират в затиснати от древни ледници остри върхове, а цветовете на цялата тази природна картина са толкова наситени, че изглеждат чак нереални …

Тишината единствено тук таме се нарушава от щастливото и волно изцвилване на някое конче и мощния тътен и рев на буйни реки, изливащи в долината огромни количества вода … Много вода … !

А най горе над всичко това божествени сини небеса – небеса толкова широки и необятни, че сякаш са различни от нормалните и нашепващи, че името на това място никак не е дадено случайно …

Представихте ли си го?
Наистина е трудно да се опише с думи, но обещаваме, че на живо е още по хубаво!

Една дълго чакана от нас величествена планина е на път да ни се сбъдне, а ние губим търпение да ви разкажем всички детайли по незабравимите предстоящи 10 дни не къде да е, а именно в умопомрачително красивите, загадъчни и изолирани от всички познати места планини Тян Шан!

Името неслучайно ви звучи азиатско – произлиза от китайската дума, която в буквален превод означава “Небесни планини” или “Планините на Бога”.
Разтилащ се на територията на 4 огромни държави в централна Азия мащабът на този могъщ планински хребет е меко казано зашеметяващ!

Вторият по височина връх е известен като Хан Тенгри, което може да се преведе като „Господарят на духовете“, а Тян Шан е свещена в Тенгризма, който както знаем е пряко свързан с Прабългарите и на място ще научим много за тази вълнуваща древна религия, която се крие дълбоко в корените ни и до ден днешен се практикува в този вълшебен регион!