ТЕВНО ЕЗЕРО, МОМИНИ ДВОРИ И ВАЛЕВИШКИЯ ЧУКАР – КЛАСИКИ ОТ ЗИМЕН ПИРИН

08-09 Април – 4 МЕСТА!

Тевно езеро …

Олицетворение на чистота, красота … и безмерното Пиринско величие…
А около него гранитни гиганти, устремени към небето…

Тези думи стоят на всяка от летните ни програми с главна цел Тевно езеро, но важат с пълна сила и за зимната атмосфера, която цари на това необикновено място.

И всеки, който е положил достатъчни усилия за да се добере там през зимата може да ги потвърди, че и да добави от себе си, защото каквото и да се каже, все няма да е достатъчно …

И именно заради всичко това, в средата на месец Април, когато високия Пирин все още е покрит с дебели снежни одеала, ще закрием “зимния” сезон с подобаващ преход из тези любими и дали ни толкова много върхари, била и места!

Ще изгледаме вълнуващи изгрев и залез над могъщите Пирински чуки, а гледката към вълшебното нощно небе над Белемето, ще бъде черешката на тази наша планинарска торта от красоти …

Едно гарантирано незабравимо преживяване, което традиционно оставя дълбок и красив спомен в сърцата ни!

ДЕН 1

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски с организиран транспорт в 07:00ч. Пристигаме при подстъпа към Национален парк Пирин, грабваме раниците и изчезваме от картата … Последваме опитните водачи, които са подбрали страхотен и лавино-безопасен маршрут с шеметни гледки към зимния Пирин. Изкачването по китна долина и след това по красив ледников циркус, кулминира на главното било на планината и ни дарява със страхотен изглед към емблемите Каменица, Яловарника, Джангал, Полежан, Синаница и Вихрен! Попиваме от енергията на тези природни картини, след което се спускаме до заслон Тевно езеро, където хвърляме багажа, отпочиваме и след това излизаме за снимки по залез от Валевишки чукар. Вечерта се отдаваме на раздумка, мезенца и почивка в заслона и задължително като се стъмни хубаво излизаме да погледаме и поснимаме величественото звездно небе, което тук е изключително впечатляващо. Нощувка в заслона.

 • Изкачване

  1200м

 • Спускане

  100м

 • Разстояние

  12км

 • Време

 • Настаняване

  Заслон Тевно езеро

 • Включено изхранване

ДЕН 2

Ставаме по тъмно и закрачваме нагоре по снежните склонове на връх Момин двор. Стъпваме на върха, а около нас всичко е притихнало в очакване на изгрева. Не след дълго слънцето започва своя спектакъл и сенки и цветове танцуват около нас по снежно-скалните Пирински катедрали. Снимаме и дълго се наслаждаваме на тази феерия от прелести, а душите ни смирено отдъхват.
Връщаме се към заслона, където ни очаква вкусна закуска приготвена от добрите стопани. Похапваме, казваме чао на Тевното и се спускаме в снежните долини. Преминаваме с възхищение под гордите снаги на титанични гранитни върхове, спираме тук таме за някоя снимка и се наслаждаваме на зимната тишина. Пристигаме в хижа Беговица, където ще поспрем за почивка и за да се подкрепим с вкусна топла супа. От там слизаме и при мястото за среща с транспорта, където тази чудна програма отива към своя край. Отпътуване за родните места – край на програмата.

 • Изкачване

  200м

 • Спускане

  1200м

 • Разстояние

  10км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

  Закуска

ЦЕНА: 195лв
Цена за записване след 03 Април: 215лв

Водач: Георги Бъчваров

Цената включва: лицензиран планински водач, организиран транспорт от София до региона и обратно, нощувка и закуска на заслон Тевно езеро и планинска застраховка за периода на екскурзията
Цената не включва: останалото изхранване, разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

*Пристигането може да става и с личен транспорт, в такъв случай ще го приспаднем от цената!
*Туроператора запазва правото си на промени с оглед на метеорологичните условия и кондицията на групата!

За повече инфо:
0878 022 724

 

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ: