ЕДНОДНЕВНО СНЕЖНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВЪЗХИТИТЕЛНИЯ ВРЪХ СВИЩИ ПЛАЗ

17 Февруари

В разгара на зимата е точното време да се отправим към един от мълчаливите старопланински върхове, който обикновено не попада в светлината на прожекторите, но омагьосва с панорамните си гледки.
Въпреки привидно скромните си 1888м, връх Свищи плаз е способен да ни смае с разнообразието на терените си – панорамни и открити била, вековни букови гори, и шеметни пропасти и дерета!

Гледките от връхната кота покриват впечатляваща порция от родината ни – Средногорие, Горнотракийска низина, Рила, Плана и Родопа на Юг, прелестните Етрополски и Тетевенски Балкан на Север. И разбира се феноменалната Стара планина, гръбнакът на България на Запад и Изток!

А когато се озовете на върха в смълчаната прегръдка на зимата, изживяването се превръща в един истински празник за любителите на природата!
Прекрасен кръгов маршрут, подходящ за начинаещи и средно напреднали планинари в сравнително добра физическа форма!

ПРОГРАМА

Отпътуваме от София в 06:30 и пристигаме при отправната точка, откъдето ще започне сутрешната ни загрявка със стръмно изкачване към централното Старопланинско било.
Веднъж достигнали го, ще продължим по гръбнака на България, наслаждавайки се на гледки на север и юг докато достигнем до внушителната пирамида, която представлява връх Свищи плаз (1888м).
Горе ще се радваме на смайващите гледки от върха, ще си починем и ще снимаме, а опитния водач ще разкаже за всичко, което се вижда от Свищи плаз и за историите около произхода на името му.
Време е вече да се спуснем на юг по един от красивите, но стръмни ръбове на пирамидата.
Маршрутът ще ни води през сипеи, горски пътеки и бродове, докато не достигнем основния път и транспорта ни, наситени от много нови зимни впечатления. Традиционно ще се отбием да се сгреем с вкусна и топла супа в проверено ресторантче и да направим разбор на хубавия ден.

Следва отпътуване и край на програмата.

 • Изкачване

  750м

 • Спускане

  750м

 • Разстояние

  12км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 99лв.
Цена за записвания след 12 Февруари: 109лв

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма, наем на снегоходки и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи и всичко неизброено като включено.

*Минимален брой участници – 8
*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване!

*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447