ЕДНОДНЕВНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВЪЗХИТИТЕЛНО ПАНОРАМНИЯ ВРЪХ СВИЩИ ПЛАЗ

05 Ноември

Време е да се отправим към един от мълчаливите Старопланински титани, който не престава да ни удивлява с феноменалните си панорамни гледки.
Въпреки привидно скромните си 1888м, връх Свищи плаз е способен да ви смае с идиличните си пейзажи, както по откритите си била, така и във вековните си букови гори!
Гледките от най-високата му точка покриват впечатляващо голяма порция от нашата родина – Средногорието, Горнотракийска низина, Рила, Плана и Родопа на Юг, прелестните Етрополски и Тетевенски Балкан на Север и разбира се феноменалната Стара планина, гръбнакът на България от Запад на Изток … !
А когато попаднете там в приказката на есенните багри, това изкачване се превръща в един истински празник за любителите на природата!
Прекрасен кръгов маршрут, подходящ за начинаещи и средно напреднали планинари!

ПРОГРАМА

Отпътуване с организиран транспорт от Националния стадион Васил Левски в София в 06:30ч. Пристигаме в региона, грабваме раниците и се отправяме към централното Старопланинско било. Идваме рано, защото имаме голямото желание да бъдем на билото докато слънцето не се е вдигнало високо и цветовете и светлината са още меки и хубави за снимки. Все повече есенни красоти се откриват пред нас, а ние бодро крачим по гръбнака на България и се радваме на страхотни гледки във всички посоки! Не след дълго стъпваме на връхната кота и пред нас като на длан ще се открие смайваща панорамна гледка! На върха ще направим подобаваща почивка и дълго ще снимаме, а опитния водач дълго ще разказва защото никак не е малко всичко това което се вижда от връх Свищи плаз и не са малко историите за произхода на името му! След всичко това, започваме плавното слизане през феноменалните и ярки цветове на вековната букова гора, където вече ще добием представа за истинското величие на този връх! Пристигаме при мястото за среща с транспорта и се отправяме към проверено заведение, където ще отпразнуваме страхотния преход със заслужени вкусни гозби и чаша студена бира!
Отпътуване към София – край на програмата.

 • Изкачване

  550м

 • Спускане

  600м

 • Разстояние

  12км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 75лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи и всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Цена със собствен транспорт – 50лв.

*Минимален брой участници – 8
*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване!

*Всички цени на този сайт са с ДДС!