Сухото езеро и Рилски манастир – Еднодневна ботаническа екскурзия из цветната съкровищница на Рила планина!

30 Юли

Скочете смело в това невероятно и цветно приключение, благодарение на което ще преоткриете фантастичната флора и фауна на нашата родина!
По време на програмата ще преминем по един от обособените ботанически маршрути в един вълнуващ и безбрежно богат на растителни и
животински видове район – Резерват Рило – манастирска гора! 
Резерватът представлява еталон на смесени вековни гори от Ела и Бук и е характерен с редица редки, застрашени и защитени от закона видове като: Рилска теменуга, Рилска иглика, Рилско подрумиче и други т.нар. ендемитни растения, които се срещат единствено и само в България или само на Балканския  Полуостров!

Огромна част от тях цъфтят именно в края на месец Юни и ние ще видим с очите си и ще документираме тази истинска феерия от биоразнообразие!
Като добавим към това и едни от най-драматичните пейзажи в страната ни, които на много места напомнят на Норвежките фиорди, мястото е наистина много специално и изключително красиво именно през пролетта!

Отпътуване в 07:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Трансфер до района, след което вадим фотоапаратите и се гмурваме в пътеките към Сухото езеро, където с помощта на опитния водач ще издирваме дълъг списък с планински орхидеи, кремове, божури, омайничета и други чудеса на растителния и животински свят на Рила планина и ще научим много за всички тях! Освен фантастичното разнообразие от диви цветя и билки, ще се дивим и на драматичните скални форми, внушителни върхари и буйни Рилски водопади и реки!
Следобед ще се спуснем към мястото от където ще ни поеме бусчето и ще ни стовари за кратка обиколка на един от най-важните паметници на Българската култура – Рилският манастир!
След всичко това можем да се отбием за вкусна супа на проверено място и чак тогава ще отпътуваме обратно към София – край на програмата.

ЦЕНА: 75лв

      

Минимален брой участници: 7

Цената включва: лицензиран планински водач – ботаник, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер, такси за посещение на забележителности, всичко неизброено като включено

Водач – Лиляна Василева

  • Магистър по ботаника и лечебни растения.
  • Един от основателите и лекторите на Хоби курс Билкарство.
  • Дипломиран планински водач от 2009 г.
  • Придружител на групи с интерес към естествената история на България, природното й и културно-историческо наследство.
  • Понастоящем докторант по екология към Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към Българска академия на науките.


За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Възможно е и пристигане със собствен транспорт – в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!

*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

ЗАПИСВАНЕ: