Сухото езеро и Рилски манастир – Еднодневна ботаническа екскурзия из цветната съкровищница на Рила планина!

21 Юли

Скочете смело в това невероятно и цветно приключение, благодарение на което ще преоткриете фантастичната флора и фауна на нашата родина!

По време на програмата ще преминем по един от обособените ботанически маршрути в един вълнуващ и безбрежно богат на растителни и
животински видове район – Резерват Рило-манастирска гора.

Резерватът представлява еталон на смесени вековни гори от Ела и Бук и е характерен с редица редки, застрашени и защитени от закона видове като: Рилска теменуга, Рилска иглика, Рилско подрумиче и други т.нар. ендемитни растения, които се срещат единствено и само в България или само на Балканския  Полуостров.

Огромна част от тях цъфтят именно в края на месец Юли и ние ще видим с очите си и ще документираме тази истинска феерия от биоразнообразие.

Като добавим към това и едни от най-драматичните пейзажи в страната ни, които на много места напомнят на Норвежките фиорди, мястото е наистина много специално и изключително красиво именно през пролетта!

Отпътуване в 07:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Трансфер до района, след което вадим фотоапаратите и се гмурваме в пътеките към Сухото езеро, където с помощта на опитния водач ще издирваме дълъг списък с планински орхидеи, кремове, божури, омайничета и други чудеса на растителния и животински свят на Рила планина и ще научим много за всички тях! Освен фантастичното разнообразие от диви цветя и билки, ще се дивим и на драматичните скални форми, внушителни върхари и буйни Рилски водопади и реки!
Следобед ще се спуснем към мястото от където ще ни поеме бусчето и ще ни стовари за кратка обиколка на един от най-важните паметници на Българската култура – Рилският манастир!
След всичко това можем да се отбием за вкусна супа на проверено място и чак тогава ще отпътуваме обратно към София – край на програмата.

 • Изкачване

  400м

 • Спускане

  400м

 • Разстояние

  8км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 95лв
Цена за записване след 17 юли: 105лв

Минимален брой участници: 7

Водач – Лиляна Василева

 • Магистър по ботаника и лечебни растения.
 • Един от основателите и лекторите на Хоби курс Билкарство.
 • Дипломиран планински водач от 2009 г.
 • Придружител на групи с интерес към естествената история на България, природното й и културно-историческо наследство.
 • Понастоящем докторант по екология към Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към Българска академия на науките.

Цената включва: лицензиран планински водач – ботаник, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер, такси за посещение на забележителности, всичко неизброено като включено

*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Пристигането в региона може да стане и със собствен или споделен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение, спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!

*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече информация:
0888 544 447

0888 889 785

info@intothewild.bg

ЗАПИСВАНЕ: