ВРЪХ СТРАЖА – ПАСТОРАЛНА ИДИЛИЯ, НЕОТЪПКАНИ ПЪТЕКИ И ПРОСТОРНИ ХОРИЗОНТИ ОТ ЛЮБИМОТО КРАИЩЕ

16 Юни

Магията на Краището ни очаква в пълната си прелест през един от най-благоприятните сезони за този край на България!

Ще се разходим из вибриращите и трептящи от живот цветни килими и ще се порадваме на пъстрите палитри на най-високия връх на Парамунска планина – Големи връх, или така наречената Парамунска Стража!

Маршрутът е лек, приятен и пълен с пасторални пейзажи, които по това време резонират и пълнят сетивата на всеки любител на пешеходните преходи и пейзажната фотография.

Краището винаги е впечатлявало с феерията си от цветове и простори и ние ще ги изследваме с погледите си от край до край по време на тази чудесна разходка.

Заповядайте с нас на този лек пешеходен преход, за преоткрием заедно чара на Трънския край в неговата най-зелена и ярка премяна!

ПРОГРАМА

Отпътуваме от стадион Васил Левски в София в 08:00ч. Насочваме се към подножието на планината, където маршрутът ни ще стартира от китно трънско селце. От тук нагоре пътеката ни не е нито трудна, нито много дълга, но е дива и изключително красива! През цялото време ще бъдем в компанията на живописни пасторални пейзажи, ще отправяме погледите си към тях и ще попиваме от идиличната им атмосфера. А стигнали веднъж върха, развълнуваното море от гънки на Краището, както и ярките юнски багри ще ни накарат да се усмихнем с възхищение и умиление! Похапваме по нещо вкусно на самия връх и не бързаме за да поемем максимално от свежестта и изпълнената с живот пролетна феерия от гледки и цветове. Следобед се спускаме към мястото за среща с транспорта и поемаме доволни и щастливи по пътя за София – край на програмата.

 • Изкачване

  500м.

 • Спускане

  500м

 • Разстояние

  3км.

 • Време

  4ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

ЦЕНА: 85лв
Цена за записване след 12 юни: 95лв

Цената включва: лицензиран планински водач, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

*Пристигането в района може да става и с личен транспорт, в такъв случай той ще бъде приспаднат от цената!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече информация:
0888 544 447
0888 889 785
info@intothewild.bg