ЗИМНИ ПАНОРАМИ ОТ СЪРЦЕТО НА РИЛА И ВРЪХ СОКОЛЕЦ

18 Декември

Безспорно Рила е една необятна планина.
Тя не спира да ни удивлява и в нея винаги човек може да открие огромни пространства из които няма да срещне жива душа, с изключение на притичващите стада диви кози.

Това се отнася в още по-голяма степен за зимния период, когато посетителите стават все по-малко, а планината още по-дива и неописуемо красива!
На връх коледните празници ще избягаме от смога и вирусите в града, като се покатерим на един от непознатите и диви Рилски върхове, за да заредим душите си с празнично зимно настроение и феноменални гледки към гигантските снаги на Скакавците, Пчелина, Мусала и много други!

Това е връх Соколец, който е и един от най-подходящите за първо зимно изкачване!

Пристигаме в района в 08:30ч, оправяме раниците и започваме бавно нагоре. Изкачваме се из приказните зимни гори на Рила планина и постепенно набираме височина и се радваме на заобикалящата ни тишина. Спираме за глътка топъл чай, след което още малко усилия и излизаме на открито, където веднага ни става ясно, че това ще бъде един феноменален ден! Последни усилия и стъпваме на върха, а пред нас бели Рилски катедрални върхове се опитват да пробият небето с острите си върхове! Опитния водач разказва за всичко което се вижда, Пчелина, Мусаленския дял, долината на Бели Искър, Лакатишка Рила и тайнствените Скакавци, които се извисяват могъщо пред нас!
Правим подобаваща почивка и задължителните снимки, след което по преценка на водача е възможна разходка до съседно панорамно връхче за още Рилска красота! След всичко това се отправяме обратно надолу през снежните вековни гори, към мястото където ни очакват колите, а в сърцата ни още дълго ще тлее дивата зимна Рила … Отпътуване – край на програмата.

 • Изкачване

  600м.

 • Спускане

  600м.

 • Разстояние

  9км.

 • Време

  5-6ч.

 • Включена храна

 • Настаняване

ЦЕНА: 65лв
Водач – Мартин  Бъчваров

Цената включва: Лицензиран планински водач, наем на снегоходки и застраховка за деня.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи, транспорт, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона става с личен транспорт!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*Туроператора запазва правото си да променя програмата и маршрута по свое усмотрение, спрямо метеорологичните и лавинни условия или кондицията на групата!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail