Със снегоходки в района на Белмекен и резерват Ибър

20-21 Януари

В средата на големия Сечко Януари, когато високата планина вече е затрупана от дебели снегове, ще се отправим към едно много специално място – там където Рила целува Родопите …

Точно така, това е района на Белмекен, при който нетърпеливо се завръщаме по няколко пъти всяка зима и вие бързо ще се убедите защо.

  Гледките от върховете в слънчев ден са невероятни и ще ви накарат да заобичате зимата още повече!

 

Това пътешествие ще ни отведе до красотите на района и до два от най-високите и панорамни върха – Белмекен и Каменити чал, от където ще се насладим на гледки към Витоша, Пирин, Родопите, Стара планина, Мусала и други.

Традиционно тревистите хълмове на Източна Рила по това време ще бъдат покрити със сняг, превръщащи ги в бяла пустиня с невероятни гледки!

За нас остава само да напълним термосите с чай и да скочим в бялата магия на Белмекенска Рила!

Ден 1 – Пристигане в района на язовир Белмекен

Отпътуване от София с организиран транспорт в 07:00 от Стадион Васил Левски.  Събираме се напаркинга при стената на язовир Белмекен, прогонваме снегоходките и потегляме към първата цел – връх Белмекен.
По време на изкачването ще си говорим за терена и условията около нас, състоянието на снежната покривка и опасностите, които се крият в зимната планина. По обяд ще сме стигнали до върха, от където ще се насладим на красиви гледки във всички посоки! Следва слизане към хижа Белмекен, където ще пием по един чай, ще се полюбуваме на гледката и се  отправяме обратно към ВТБ “Белмекен” и заслужената почивка.
Прибираме се доволни в планинската база, където ще нощуваме и обсъдим плановете за следващият ден. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

 • Изкачване

  700м.

 • Спускане

  700м.

 • Разстояние

  12км

 • Време

  6-7ч

 • Настаняване

  ВТБ “Белмекен”

 • Включена храна

Ден 2: Каменити чал и резерват Ибър

След закуска се отправяме към следващият преход до панорамния връх Каменити чал. От там се разкриват фантастични гледки към централната част на Рила, връх Ибър, едноименния резерват и долините наоколо!
Според условията и нивото на групата ще преценим дали е възможно да се разходим още по напред по хребета към Сиври чал, след което се отправяме обратно към язовир Белмекен. Бусчето ни поема към София и програмата приключва, но не и преди да направим хубав обяд на проверено място и да обсъдим изживяното, което ще ни държи усмивките още дълго.

 • Изкачване

  600м.

 • Спускане

  600м.

 • Разстояние

  12км

 • Време

  6ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

Цена: 175лв.
Цена за записвания след 09 Януари: 195лв

Цената
включва: Лицензиран планински водач, наем на снегоходки, организиран споделен транспорт от София до региона и обратно, нощувка и закуска и планинска застраховка за периода на прехода.

Цената не включва: останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането на Белмекен може да става и със собствен транспорт!В такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*Организираният транспорт е възможнен при минимум 7 желащи за транспорт. При по-малка бройка е възможно да организираме транспорт с лични превозни средства.
*В случай, че разполагате със собствени снегоходки, те също ще бъдат приспаднати от общата цена!
*Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение, спрямо метеорологичните и лавинни условия или кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447