КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА СПАЛНИТЕ ЧУВАЛИ

Синтетика или пух, зимен или трисезонен, за диво бивакуване или къмпинг?
Как да изберем спален чувал, подходящ за нашите цели и нужди и какво точно означават температурните спецификации, обозначени на всеки от тях?

В следващите редове ще назовем няколко основни неща, които трябва да знаете преди избора и покупката на спален чувал – една много важна и съществена част от екипировката на тези от вас, които търсят вълнуващи приключения на открито и онзи близък контакт с природата, който само нощувката под звездното небе може да ни даде.

Често чуваме “Ааа, аз повече никога няма да спя на палатка … ” или “Не не, това не е за мен, аз не съм толкова подготвен/а”, но всъщност истината е, че не се изисква кой знае каква подготовка, а много хора просто не избират правилната екипировка и заради това в последствие изкарват най-ужасната нощ от живота си и завинаги намразват спането на палатки.

На някой от вас да му звучи познато?
Били сте лятото на палатки на Широка поляна или Беглика и сте умряли от студ?
Хаха, ами никак не сте единствени, много е възможно и е много вероятно, случва се на много хора.

И тъй като събуждането в палатката, треперейки от студ посред нощ наистина е едно много неприятно изживяване, ще се опитаме в тази статия да разясним кои са ключовите моменти, когато избирате спалния си чувал, за да можете да си прекарвате страхотно в обятията на красивите ни планини.