ПЪРВЕНЕЦЪТ НА СЛАВЯНКА ГОЦЕВ ВРЪХ, КОЛОРИТНОТО СЕЛО ГОЛЕШОВО, РЕЗЕРВАТ АЛИБОТУШ И СУХИЯ ВРЪХ

26-27 Февруари

В началото на Февруари ще обърнем поглед към една извисяваща се в страни от тълпите и шума планина.
Но тя е известна сред ценителите на планинарството с уникалната си красота и безбрежни панорамни гледки към югозападна България и съседните Гърция и Македония!
През лятото Славянка е естествена ботаническа градина, но през зимата е затрупана от дебели снегове и в планината цари една истинска зимна приказка!
А като добавим и титаничните бели върхове, които гордо се извисяват към небесата, районът е изключително красив по своя уникален начин!
За загрявка ще изкачим Сухия връх, който е един от последните Пирински върхове на юг, а на другия ден ще навлезем със снегоходките в красивите мурови гори на резерват Алиботуш и ще се покатерим на гордия първенец Гоцев връх, от където ще се порадваме на просторни зимни панорами към Пирин, Родопите, Беласица и много други!

Красива зимна програма, подходяща за хора в отлично и над средно ниво на физическа подготовка!

Ден 1: – Пристигане – село Голешово и Сухия връх

Отпътуване с организиран транспорт от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. Пристигаме в района и се потапяме в митовете и легендите заобикалящи село Голешово. Ще посетим небезизвестната плевня и ще се разходим до моста по който е избягала четата на Пейо Яворов. След това ще се подкрепим и ще изкачим следобедно страхотно панорамния Сухия връх, от където ще се насладим на красивата следобедна светлина към прелестните Пирин, Беласица, Славянка и други красоти наоколо. Слизаме от върха и се отдаваме на заслужена почивка. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

 • Изкачване

  750м

 • Спускане

  750м

 • Разстояние

  7км

 • Време

 • Настаняване

  Хижа Извора

 • Включено изхранване

Ден 2: Гоцев връх

Закусваме рано и излитаме още по тъмно с леки раници нагоре към високия 2122м първенец на Славянка – Гоцев връх!
Набираме лека полека височина и се наслаждаваме на красивите гори от Черен бор в ниската част, докато неусетно вече сме заобиколени от прелестни Черни мури и други богатства на Алиботуш! Не след дълго излизаме от горския пояс и гледките започват да се разкриват пред нас – заобиколени сме от затрупани със снегове високопланински плата, вековни гори и красиви върхове! Насочваме се право към връх Шабран – втория по височина връх в Славянка, който е нашата първа цел! Изкачваме го и тръгваме по билото към Гоцев – пристигаме на върха където ще направим заслужена почивка за хапване и дълго снимане на всичко наоколо – Беласица, Пирин, Драмски Боздаг, Малешевска планина и гордите Цареви върхове ще бъдат като на длан пред очите ни – най-добрата награда за хубавото изкачване! След като отпочинем и премерим силите, ще започнем нашето слизане обратно към цивилизацията.
Слизане при мястото за среща с транспорта и отпътуване за София, но не и преди да се отбием на проверено място за да полеем хубавата разходка с вкусна супа и чаша греяно винце! Отпътуване – край на програмата.

 • Изкачване

  1300м

 • Спускане

  1300м

 • Разстояние

  11км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

  Закуска

ЦЕНА: 115лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, наем на снегоходки за двата дни, нощувка и закуска в х, Извора и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: останалото изхранване, транспорт, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона става с личен и споделен транспорт!
*Ако разполагате със собствени снегоходки те ще бъдат приспаднати от общата цена!
*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо: 0878 022 724