ЕДНОДНЕВНО СЪС СНЕГОХОДКИ ДО ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ СЛАВОВ ВРЪХ

20 Януари

За тази зимна събота сме подготвили едно леко, но изключително красиво изкачване, което ще ни подари вълнуващи гледки към някои от най-именитите ни върхари и планини.

Ще напълним термосите с чай и ще се отправим към белоснежното великолепие на Белмекенския край и един от по-скромните, но не толкова популярни върхове в региона – Славов връх.

В разгара на зимния сезон и месец Голям Сечко, околните смърчови гори и алпийски върхове изглеждат по един невероятен начин!

 

Това е идеална възможност за тези от вас, които търсят лек еднодневен преход за да направят своите вълнуващи първи стъпки в зимната планина!

Но можем и съвсем без да се притесняваме да кажем, че и по-опитните от вас ще оценят този чудесен зимен излет и великолепните панорами, които ще ни заобикалят през целия ден.

Защото всяка година с радост се завръщаме към великолепието на зимна Рила и Славов връх!

ПРОГРАМА

Отпътуване от София с организиран транспорт в 07:00 от Стадион Васил Левски. Пристигаме в региона, прогонваме снегоходките и се гмуркаме в бялата приказка, която е във вихъра си навсякъде около нас! Изкачването е плавно и панорамно през цялото време, а за нас остава само да се радваме и да попиваме от многото красоти тук. Последваме опитния водач през красиви иглолистни гори и не след дълго излизаме на върховото било. Още малко усилия и ето, че стъпваме на върха, а тук ще поспрем за да се огледаме и да отделим подобаващо време на дивните панорами, с които ни дарява това изкачване – гледки към цялата Белмекенска редица и едноименния язовир, идиличните склонове на Балабаница, безкрайното море от Родопски чуки и не на последно място острите чукари на величествения Пирин, които от тук се откриват като на длан пред нас! Дълго снимаме, пием чай и похапваме, наслаждавайки се на всички тези благини. След като приключим започваме слизане по алтернативен маршрут с още хубави гледки, който ни отвежда до мястото за среща с транспорта. От тук остава само да поспрем на Юндола за заслужена вкусна супа и чаша греяно винце, с които да сложим край на този наш малък празник.
Следва отпътуване и край на програмата.

 • Изкачване

  400м

 • Спускане

  400м

 • Разстояние

  9км

 • Време

 • Настаняване

 • Включена храна

ЦЕНА: 99лв
Цена за записвания след 15 Януари: 109лв

Цената включва: Лицензиран планински водач, организиран споделен транспорт съобразно описаната програма, наем на снегоходки и планинска застраховка за деня на събитието.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и с личен транспорт! В такъв случай, той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Туроператора запазва правото си да променя програмата и маршрута по свое усмотрение, спрямо метеорологичните и лавинни условия или кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447


*Всички цени на този сайт са с ДДС!