Ски туринг и Сплитборд на Витоша за начинаещи

29 Януари

Ски туринг – най-добрият начин за придвижване в зимната планина, а чувството да се качиш на собствен ход до върха и да се спуснеш обратно е страхотно удовлетворяващо!

Тази програма е предназначена за хората, които имат желанието да направят своите първи стъпки със ски, сплитборд или снегоходки в зимната планина!

Програмата е еднодневна и включва базово обучение за различните видове придвижване в зимната планина. Занятията ще се провеждат на Витоша, където Черни връх се извисява на 2290м. над София.

Дали с турингови ски, сплитборд или със снегоходките на краката и сноуборда на гърба, тази програма ще ви помогне да усетите ходенето до върха на собствен ход, от където следва и едно истинско freeride спускане.

Пристигане в района на хижа Алеко

Събираме се сутринта в 8:00 на паркинга при горна станция Симеоновски лифт.
Транспорта до лифта може да е самостоятелен или споделен.
Пред х. Алеко с топло чайче в ръка ще разгледаме и обсъдим нужната ни екипировка за ходене в планината през зимата. Ще се запознаем и прогоним личната екипировка.
Там се приготвяме, лепим ски коланите и потегляме към Черни връх.
По пътя ще си говорим за начина на придвижване, терена и условията около нас, състоянието на снежната покривка, както и възможните места за спусакне. След около два часа и половина ще достигнем Черни връх, където ще обядваме заредим с енергия за спускането.
След обяд е време за едно дълго спускане обратно към колите. Ще разделим карането на пасажи и след всеки пасаж ще спираме за да обсъждаме карането ни.
Долу при паркинга ще обобщим наученото, ще дискутираме днешните изкачване и спускане и ще обсъдим ситуациите, както и възможните такива.
След всичко това идва и краят на програмата и този хубав ден.


 • Изкачване

  500м.

 • Спускане

  500м.


 • Разстояние

  Общо 3км ходене

 • Време

  3-4ч


 • Настаняване

 • Включена храна

Възможно е програмата да се проведе по заявка в удобен за вас ден и при минимум 4-ма записали се. За по-големи групи цената намалява пропорционално.
За целта моля пишете ни на info@intothewild.bg!

Цена: 85лв.

Цената включва: Лицензиран водач със ски – сплитборд и планинска застраховка за периода на туринга.

Цената не включва: Нощувка, храна, лични разходи и всичко неизброено като включено.

*Пристигането става с личен транспорт!

*Всеки участник трябва да разполага с лична екипировка като:
– ски/сплитборд с турингови автомати, колани, щеки или сноуборд + снегоходки
– лавинен уред, сонда, лопата;

*В случай, че не притежавате част от задължителната екипировка, можете да я наемете от нас през страницата за Наем на Екипировка.
* При нужда може да се организира и транспорт.

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение, спрямо метеорологичните и лавинни условия или кондицията на групата!