ВЪВЕДЕНИЕ В СКИ ТУРИНГА – ПЪРВИ СТЪПКИ

15-16 Януари

Ски туринга – безспорно най-добрия и ефективен начин за придвижване в зимната планина.
 С подходящото оборудване и умения, никой връх, скрита долина или отдалечен планински проход не са недостъпни!
А чувството да се качиш на собствен ход до някой връх или да достигнеш до диви и непознати приказни зимни места и след това да се спускаш по недокоснати снежни склонове, е това за което не спираме да мечтаем!

Този двудневен курс е предназначен за тези от Вас, които се чувстват готови и имат желанието безопасно да направят своите първи стъпки с турингови ски или сплитборд в зимната планина!

Програмата е двудневна и ще включва базово обучение в основните видове придвижване, похвати и техники за изкачване, спускане и планиране на маршрутите за ски туринг.

Ще наблегнем на основни неща, като например как правилно да боравим с колани, котки и останалите елементи от екипировката ни за ски и сплит, как да пестим сили и как да извършваме обръщанията при преминаване към по-стръмен терен и разбира се вечната и постоянна тема – лавинната безопасност.

Локацията ще бъде обявена допълнително и ще бъде съобразена с моментните снежни условия.
Ще се насочим към мястото с най-много и най-добрия сняг, като вариантите за това са много – Витоша, Белмекен, Рилски езера или друго избрано от нас място, където ще се потопим в дивата зимна приказка и ще направим първия си лек и приятен ски тур!