Със ски и сплитборд до връх Кабул

24 Февруари

През месец февруари, когато зимата в планината е в разгара си, ще се отправим със ски и сплитборд към могъщата Рила и по-точно към мястото, събиращо десетки хиляди през лятото – Рилски езера!

Един класически ски преход, който ще ни разкрие красотите на района и внушителната Рилска зима.

Целта за този ден е да достигнем връх Кабул, чийто огромен купол, впечатляващо се извисява и се вижда почти от всяка точка в района!

Именно спускането и завоите в неутъпканият сняг на този огромен купол, както и разбира се неговите изключителни панорамни гледки ни привличат всяка година към този връх.

Програмата е подходяща за хора със солиден опит в карането извън писта и по-конкретно в горски терен!

Събираме се сутринта в 8:00 на паркинга при лифта.
Оправяме екипировката и потегляме с лифта нагоре, който ще ни качи до хижата, където е и нашата отправна точка. Горе залепяме ски коланите и след кратък инструктаж се отправяме към езеро Окото.
По пътя ще си говорим за терена и условията около нас, състоянието на снежната покривка, както и възможните линии на спускане. По обяд ще сме стигнали до върховете над езерата, където хапваме и започваме подготовката за хубавата част от деня – спускането по мек и недокоснат сняг.

Следва дълго спускане към х. Скакавица минаващо през горски терен, където ще се движим с по-голяма прецизност и внимание.
На хижа Скакавица ще направим почивка за по чай или бира, след което отново лепим коланите и ни предстои кратко изкачване до място, от където ще се включим към ски пистата за последно спускане към колите – край на програмата.

 • Изкачване

  600м.

 • Спускане

  1300м.

 • Разстояние

  Общо 9км

 • Време

 • Настаняване

 • Включена храна

ЦЕНА: 125лв
Цена за записвания след 19 Февруари: 135лв.

Водач със ски – Предстои да бъде обявен
Минимален брой участници – 3

Цената включва: Лицензиран водач със ски и застраховка за деня.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи, транспорт, лифт карти и всичко неизброено като включено.

*Програмата е осъществима и с по-малко участници, след коригиране на цената!
*Пристигането в региона става с личен транспорт!

*Всеки участник трябва да разполага с лична екипировка като:
– ски/сплитборд с турингови автомати, колани, щеки или сноуборд + снегоходки
– лавинен уред, сонда, лопата;

*В случай, че не притежавате част от задължителната екипировка, можете да я наемете от нас през страницата за Наем на Екипировка!
* При нужда може да се организира и транспорт.

*Туроператора запазва правото си да променя програмата и маршрута по свое усмотрение, спрямо метеорологичните и лавинни условия или кондицията на групата!
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447