ВЪВЕДЕНИЕ В СКИ ТУРИНГА – ПЪРВИ СТЪПКИ

05-06 Февруари

Ски туринга – безспорно най-добрия и ефективен начин за придвижване в зимната планина.
 С подходящото оборудване и умения, никой връх, скрита долина или отдалечен планински проход не са недостъпни!
А чувството да се качиш на собствен ход до някой връх или да достигнеш до диви и непознати приказни зимни места и след това да се спускаш по недокоснати снежни склонове, е това за което не спираме да мечтаем!

Този двудневен курс е предназначен за тези от Вас, които се чувстват готови и имат желанието безопасно да направят своите първи стъпки с турингови ски или сплитборд в зимната планина!

Програмата е двудневна и ще включва базово обучение в основните видове придвижване, похвати и техники за изкачване, спускане и планиране на маршрутите за ски туринг.
Ще наблегнем на основни неща, като например как правилно да боравим с колани, котки и останалите елементи от екипировката ни за ски и сплит, как да пестим сили и как да извършваме обръщанията при преминаване към по-стръмен терен и разбира се вечната и постоянна тема – лавинната безопасност.

Първия ден занятията ще се провеждат на Витоша, където ще направим първи стъпки, а на втория ден ще се отправим към Рилски езера или друго избрано от нас място за да навлезем малко по-навътре в дивата зимна приказка и да направим първия си лек и приятен ски тур!