СТЕПЕНИ НА ТРУДНОСТ В ТУРИНГ И ФРИЙРАЙД ПРОГРАМИТЕ НА INTO THE WILD

Както и в останалите програми, така и в ски туринга и фрийрайда, основна наша мисия е да предлагаме интересни и иновативни приключения, които да бъдат едно завършено и цялостно преживяване. Те са пригодени за хора с най-разнообразни цели, нива на подготовка и желания.
По този начин даваме шанс на всеки, да се докосне до красотата на зимната планина и да се убеди за себе си, че туринга и фрийрайда всъщност не са нещо свръх човешко и непостижимо.
Освен в България и на Балканите, предлаганите от нас туринг пътешествия са из Алпите, Кавказ, Скандинавия и Азия и често, много от вас ни питат- “Ще мога ли да се справя с този туринг?” или “Това спускане не е ли много трудно за мен..?”

Всъщност, около 80% от туринг и фрийрайд програмите ни са в долната половина на степените на трудност – тоест по-голямата част от тях не са екстремни и са по силите на всеки, който има нужните умения и желание.
В тези дисциплини от основна важност са постепенното трупане на опит, знания, физическа и техническа подготовка.
Когато това се случва правилно и постепенно, всеки би могъл да се справи дори и с най-трудните ни програми!

Но никак не е лесно да се сложи проста оценка на даден туринг или програма и просто да ги наречем лесни, умерени или трудни. Във всеки от тях има много фактори, които трябва да се вземат в предвид при вземането на решение, дали сте готови да се включите в определена програма.
За да улесним избора ви, сме разработили система, която е базирана на френските и италиански системи за степенуване, но като цяло е с едно ниво по-лека, заради по-малко екстремното естество на програмите ни.

Системата ни за класифициране има за цел да отговори на един въпрос – “Подходяща ли е тази програма за мен?”

Тази система е изготвена от водачите на IntoTheWild и се отнася само за програмите на IntoТheWild, но се придържа към някои от разработените от европейски водачи със ски системи за класифициране на ски туринг маршрути.
Тя е предназначена, да помогне на участниците да добият по-реална представа за дадена туринг или фрийрайд програма и да им помогне в избора им на подходящото за тях приключение.