ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ИЗ БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА НА НАЦИОНАЛЕН ПАРК РИЛА – РЕЗЕРВАТ СКАКАВИЦА

16 Юли

Резерват Скакавица е най-малкият рилски резерват – с площ само 70,8 хектара. За сметка на това района на резервата и буферната му зона са изключително богати на биоразнообразие, страхотни форми на релефа и природни забележителности!
Ще се гмурнем в долината на река Джерман, където се намира най-високият водопад в Рила – прелестната Скакавица! Нейните води подскачат през цели 77 вертикални метра на фона на една от най-добре съхранените и най-богати на растителни видове местности в България, където с помощта на Магистър по Ботаника и Професионален планински водач – Лиляна Василева ще издирваме и се надяваме да открием, редки видове като – Българско Омайниче, Планински Божур, Златовръх, Дребнолюспест Карамфил, Петров Кръст и много други!
А като добавим към всичко това идиличните пейзажи на резервата, вековните Мурови гори и буйните води на Джерманска река, това гарантирано ще бъде една незабравима еднодневна разходка из красотите на Рила планина!

ПРОГРАМА

Отпътуване в 07:00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски – София.
Трансфер до района, след което следва изкачване до хижа Скакавица, където ще отпочинем и ще изпием по един хубав чай.
След това вадим фотоапаратите и се потапяме в магичния циркус на резерват Скакавица, където с помощта на опитния водач ще издирваме дълъг списък с планински орхидеи, кремове, божури, омайничета и други чудеса на растителния и животински свят на Рила планина и ще научим много за всички тях! Освен фантастичното разнообразие от диви цветя и билки, ще се дивим и на причудливите скални форми и образувания в циркуса, както и разбира се на прелестната Скакавица!
Следобед ще се спуснем към мястото от където ще ни поеме бусчето и ще ни закара обратно към София – край на програмата.


ЦЕНА: 75лв

      Водач – Лиляна Василева

  • Магистър по ботаника и лечебни растения.
  • Един от основателите и лекторите на Хоби курс Билкарство.
  • Дипломиран планински водач от 2009 г.
  • Придружител на групи с интерес към естествената история на България, природното й и културно-историческо наследство.
  • Понастоящем докторант по екология към Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към Българска академия на науките.

 
Минимален брой участници: 7


Цената включва: 
лицензиран планински водач – ботаник, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер, такси за посещение на забележителности, всичко неизброено като включено


За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

ЗАПИСВАНЕ: