ВРЪХ СИВРИЯ – ЕДНОДНЕВНО В СЪРЦЕТО НА ДЖАНГАЛИЦА И ТЮРКОАЗЕНИТЕ ВОДИ НА КРЕМЕНСКИТЕ ЕЗЕРА

18 Август

Далеч от популярните маршрути и върховете радващи се на почит и слава, там някъде измежду всички ” звезди” на хоризонта се спотайва едно истинско Бижу, което би стояло перфектно на огърлицата на всеки планинар!

В тази августовска неделя, ще отправим погледите си към връх Сиврия, който със скромните си 2590м така ще ни главозамае от гледки, че за момент дори ще забравим по-популярните му съседи.

По пътя си към него ще преминем през дивата долина на Кременските езера, в чиито огледални води ще “изкъпем” усмихнатите си лица!

Северозападните му внушителни стръмни и скалисти склонове впечатляват и вдъхват респект, но топлата му южна фасада е истинско удоволствие дори за планинари без особено голям опит!

Панорамните хоризонти, разкриващи се от върха ще очароват дори онези от нас, които познават добре района и ще дадат една по-различна перспектива на тази така любима пиринска красота!

Програма:

Срещата ни ще бъде в 8:15ч на х.Гоце Делчев, като до там ще стигнем с личен или споделен транспорт.

Качваме се на лифта до х. Безбог и от там поемаме славно към пирамидата мечта – внушителната Сиврия!

Далеч по-рядко посещаван и често подминаван по пътя към останалите си събратя в района на Поповоезерния циркус, той ще ни изненада със зашеметяващи панорами към всички тях буквално взети накуп. Веднъж издържали последните по-стръмни метри от прехода – Джано, Каменица, Кралев двор, Демиркапийски чукар, Момин двор, Дженгал, Полежаните и Безбог ще се ширнат пред лицата ни като на широк екран! Насладата ще е пълна, както вероятно и паметта на фотоапаратите ни!

Слизането ни ще бъде през Кременски циркус, едни от най-големите и лично според нас най-красиви езера в Пирин. Очаква ни китен обяд на брега на кристалните им води, където неусетно ще стане време за прибиране.

Връщаме се по дивата пътечка на долината към хижа Безбог и лифта, за да се натоварим по колите и да се отправим към домовете си, заредени с невероятна пиринска доза щастие!

 • Изкачване

  670м

 • Спускане

  670м

 • Разстояние

  7км

 • Време

  4-5ч

 • Настаняване

 • Включена храна

ЦЕНА: 95лв
Цена за записване след 15 юни – 105лв

Цената включва: Лицензиран планински водач и планинска застраховка за деня на прехода

Цената не включва: Изхранване, лични разходи, транспорт, билет за лифт и всичко неизброено като включено.

За повече инфо:

0888 544 447

Туроператора запазва правото си да променя програмата и маршрута по свое усмотрение, спрямо метеорологичните и лавинни условия или кондицията на групата!