ПРЕЛЕСТНАТА СИНАНИЦА

10-11 Август

В началото на месец Август ще посветим поредно приключение в сърцето на Национален парк Пирин и по-специално на емблематичната и любима на много планинари Синаница!

Прелестните синьо-бели отвеси на масива, отражаващи се в изумрудените води на Синанишко езеро и фантастичните панорами от върха към цял Пирин са гледка, която никога няма да забравите!

Ще преминем и през красивите Георгийски езера, а за да е завършено приключението ни, ще се покатерим по острите ръбове до най-високата точка на Синаница и ще се любуваме на Пиринската красота, която ще ни заобикаля през тези незабравими два дни!

ДЕН 1

Отпътуване в събота сутринта от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. Пристигаме на х. Вихрен, от където ще започне нашия преход. Ще започнем с изкачване към Муратово езеро и Бъндеришка порта, от където ще се потопим в типично разлятите пейзажи на Спано поле. Не след дълго ще бъдем при Синанишка порта, от където за първи път ще ни се разкрие прелестния циркус на Синаница. Спускане към хижата пристигане, настаняване и вечеря на свободна консумация.

 • Изкачване

  500м

 • Спускане

  250м

 • Разстояние

  7км

 • Време

  4-5ч

 • Настаняване

  Хижа Синаница

 • Включено изхранване

ДЕН 2

След подобаваща закуска ще започнем изкачването на върха по фантастичен, панорамен маршрут! През цялото време ще се любуваме на изумрудените води на езерцето в което ще се отражават най-различни скални зъбери и красиви върхове! А от върха за награда на изкачването, ще ни се разкриват гледки към Спано поле, Георгийския дял, Мраморното било, Каменица, както и към шеметните улеи на Запад към Кресна! На върха ще починем, ще изпием по един вкусен чай и ще продължим по панорамното било през Момин връх към Синанишката порта и вече познатия ни път. Ако имаме сили можем по пътя да се отбием и до близкия връх Муратов, за още една силна доза пирински простори и панорами. Преди да отпътуваме към София, традиционно ще посетим проверено ресторантче, където ще опитаме местни специалитети и ще се освежим с по чаша бира! Отпътуване – край на програмата

 

 • Изкачване

  300м

 • Спускане

  550м

 • Разстояние

  9км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

  Закуска

ЦЕНА: 195лв
Цена за записване след 30 юли: 215лв

Минимален брой участници: 7 души
Водач: Владимир Павлов

Цената включва: лицензиран планински водач, застраховка, нощувка и закуска на х. Синаница, трансфер София – х. Вихрен – София.
Цената не включва: останалото изхранване, разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

*Пристигането в региона може да стане и със собствен или обществен транспорт! В такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
*Into The Wild запазва правото си на промени в програмата по свое усмотрение и с оглед на метеорологичните условия или кондицията на групата!
*За самостоятелно настаняване моля изпратете запитване на info@intothewild.bg или се обадете на посочените телефони.

*Програмата е осъществима и с по малко участници срещу доплащане.
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече информация:
0888 889 785
0888 544 447