ЕДНА НЕЗАБРАВИМА ВЕЧЕР С КАЯК ПОД СПИРАЩОТО ДЪХА ЗВЕЗДНО НЕБЕ И ИЗГРЕВ НАСРЕД ОГЛЕДАЛНИТЕ ВОДИ НА ВЕЛИКОЛЕПНАТА ШИРОКА ПОЛЯНА

14-15 Септември

Това определено не е стандартния ви летен уикенд с каяци, в който бихте прекарали цял ден под палещите лъчи на лятното слънце.

Това е едно своеобразно обяснение в любов на един от нашите най-обичани и любими язовири – великолепната и магична Широка поляна.

Да, четете правилно – ще влезем с каяците под милиардното Родопско звездно небе и имаме всички намерения да прекараме минимум 3 часа в гребане по огледалните и черни води на нощната Широка поляна, съзерцавайки внушителните силуети на вековните смърчове на фона на магията и танца, който Млечния път – както и обектите извън него – ще представят над смаяните ни глави.

А за капак на всичко вечерта ще се подслоним в уютните къщички на Романтика форест, където ще си направим страхотна вечеринка с огън и барбекю, а на сутринта ще се плъзнем с лодките за да се изкъпем в първите слънчеви лъчи и онази прочута и толкова мечтана утринна Широкополянска мъгла ….

Представихте си го нали?
Ами, решавайте бързо, защото няма да лъжем – местата наистина са ограничени!

ДЕН 1

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 15:30ч. Пристигаме във вилно селище Романтика към 18:00ч, настаняваме се и хапваме нещо набързо. По това време на годината вече се стъмва по-рано и преди здрач започваме да подготвяме лодките. След като хубаво се стъмни и сме екипирани и готови за приключения, пускаме лодките по огледалните води и потегляме.

Опитните водачи, които познават всяко кътче тук, ще Ви покажат нереално красивите гледни точки към прочутите ярки небеса над Широка поляна. Няма да бързаме, ще се наслаждаваме на тишината, идиличната нощна атмосфера, дълго ще съзерцаваме смайващите гледки към Млечния път и други обекти и не на последно място черните вековни смърчови гори много от тях на възраст над 130г.

Малко преди полунощ излизаме от водата и се прибираме в уютните къщички, където ще похапнем и ще изпием по заслужена чаша качествена бира или вино.

ДЕН 2
Въпреки ранното ставане днес, ще можем доста бързо да се оправим и да влезем във водата, тъй като лодките ще ни очакват готови при водата, а къщичките са разположени буквално на брега.
По това време на годината всяка сутрин по изгрев слънце тук се случва един невероятен спектакъл, заради който стотици фотографи посещават язовира всяка година. Това е танца, който разиграват утринните пари и първите слънчеви лъчи.
И вие много добре знаете, че ние обожаваме този спектакъл и да бъдем вече във водата докато той се случва през годините се е превърнало в наша традиция и запазена марка.
Така че без много да му мислим влизаме в утринните мъгли, които по това време са далеч по-гъсти и драматични отколкото през лятото, защото това е другата кулминация на тази вълшебна програма. Не след дълго ярките лъчи на изгревното слънце ще започнат да пробиват парите и да ни къпят в злато, а сърцата ни ще ликуват от тези множество вълшебства, които се случват наоколо. Ще направим подобаваща обиколка на всички задължителни местенца и дълго ще се наслаждаваме на великолепието и магията на Широка поляна. След като приключим с всичко това, някъде по обед излизаме от водата, товарим лодките и преди да отпътуваме ще отпразнуваме този наш малък празник с вкусни гозби в любимото ни местно ресторантче!
Следва отпътуване и край на програмата.