ВРЪХ ШИЛЬОКО – КИТНИ ПРОЛЕТНИ ПАНОРАМИ ОТ СЪРЦЕТО НА КРАИЩЕТО И МАНАСТИРИТЕ СВЕТА ПЕТКА И СВЕТИ ЧЕТИРИДЕСЕТ МЪЧЕНИЦИ

22 Юни

Залязващото слънце гали с последните си лъчи развълнувано море от хълмове, тучни зелени поляни и шеметна палитра от диви цветя и билки.
А около тях хиляди пчели, пеперуди и други летящи създания в хор изпълват въздуха с весело жужене, събирайки благия нектар и радвайки се на този истински природен празник наречен лято …

По традиция всяка пролет и есен имаме по няколко програми из киприте върхари на Краището.
Но има един, който е подходящ дори и в началото на лятото, тъй като освен спиращи дъха панорамни гледки, дава и много прохлада благодарение на плътните си гори, които стигат почти до самия връх.

А когато имаме достатъчно количество валежи в седмиците преди това и чудесна прогноза за деня, имаме всички намерения да се порадваме на възхитителните панорами от връх Шильоко, обляни от залезна светлина!

Едно вълнуващо изкачване, с ниска трудност, с което ще се отдадем на летни настроения и ударна доза красота от сърцето на Краището!

ПРОГРАМА

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 15:00ч. Пристигаме в региона и опитния водач ни развежда набързо по най-значимите забележителности в района – двата манастира Света Петка и Свети Четиридесет мъченици. След като се запознаем с тяхната история и свързаните с региона предания, се гмурваме в магичните гори и поляни на Пенкьовска планина. Насочваме се към нейният скътан красавец връх Шильоко, за който едва ли ще преувеличим, ако кажем, че е един от най-панорамните върхове в Краището …
Настъпваме нагоре през прохладни гори, а слънцето е все по-ниско на хоризонта и хвърля меки цветове върху всичко наоколо … Ето че след още малко усилия излизаме от горския пояс, стъпваме на върха, а около нас се ширват гледки и цветове за чудо и приказ – от тук се вижда общо около 15 български планини, както и известна част от съседните сръбски възвишения! Но най-голямата награда за усилията ни ще бъдат красивите цветове и залезни светлини, кои огряват всичко около нас и страхотно ни зареждат!
Не след дълго обаче, се събираме и потегляме обратно надолу преди да се е стъмнило съвсем, спускаме се обратно при колите и отпътуваме към София.

 • Изкачване

  350м

 • Спускане

  350м

 • Разстояние

  9км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

ЦЕНА: 75лв
Цена за записване след 19 юни 85лв

Минимален брой участници: 7


Цената включва: 
лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за деня на екскурзията
Цената не включва:
храна и други разходи от личен характер

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

*Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!
*Възможно е и пристигане със собствен транспорт – в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*Туроператорът запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия или кондицията на групата!
*Всички цени на този сайт са с ДДС!

ЗАПИСВАНЕ: