СПЛИТБОРД И СКИ ТУРИНГ В СРЪБСКА СТАРА ПЛАНИНА – БАБИН ЗУБ И ВРЪХ МИДЖУР

04-06 Февруари

Едно вълнуващо туринг приключение из съседна Сърбия, по време на което ще навлезем в обичаната от всички ни Стара планина, само че на Сръбска територия и ще се поразходим със ските и сплитовете до граничния с България връх Миджур!
Той е и най-високият връх на територията на Сърбия и от него ще се порадваме на чудно каране и панорами към низините на Ниш, Пирот, Сува планина, Руй и Българския Северозапад!

Опитните водачи, ще покажат най-добрите и обикновено недокоснати склонове, а ще имаме възможност и да покараме на пистите в курорта, които никак не са лоши.
Всичко това в комбинация с местното гостоприемство, отлична кухня и приемливи цени, прави това пътуване една страхотна възможност да преоткриете едно страхотно Балканско кътче, при това със ски и сноуборд!

Местата за тази програма са ограничени!

Ден 1 – Пристигане и настаняване, каране в курорта

Организираме се по колите и отпътуваме от София в 08:00. Отправяме се към ГКПП Калотина, след което пристигаме на ски курорт Бабин Зуб, където ще се настаним и освежим. Хапваме по една топла супа, след което яхваме ски и бордове и правим едно хубаво следобедно каране по лифтове и писти в курорта, за да позагреем и да опознаем района.
Прибираме се обратно в хотелчето, вечеряме и се отдаваме на почивка.

 • Настаняване

  Семеен хотел

 • Включена храна

  Вечеря

Ден 2: Midžor

След закуска стягаме и проверяваме екипировката и се отправяме нагоре с лифт, а от най-високата точка лепим коланите, откопчаваме петите и се отдаваме на приятен туринг по лежерните склонове на Сръбска Стара планина!
Не след дълго ще достигнем и първенеца на Сърбия – връх Миджур (2168 м.) и ще се насладим на Старопланински гледки, към не малка част и от двете държави! Ще се радваме на тези красоти и ще вземем максимума като каране от този ден. Късния следобед се отправяме обратно към курорта за заслужена почивка и по-късно дегустация на местните специалитети, бири и вина!

 • Изкачване

  650м

 • Спускане

  800м.

 • Разстояние

  7км

 • Време

  5ч.

 • Настаняване

  Семеен хотел

 • Включена храна

  Закуска и вечеря