4 ДНИ ИЗ ДИВИЯ САМОТРАКИ – ВЪРХОВЕ, ВОДОПАДИ, ДИВИ ПЛАЖОВЕ И СВЕТИЛИЩА

09-12 Юни

В началото на гръцкото лято ще се отправим към един див и вълнуващ остров в Егейско море, криещ в пазвите си страхотни природни дадености и тайните на вековете.
Самотраки буквално представлява една планина в морето, издигаща впечатляващо стръмните си склонове от водата право към небето!
Тук масовият плажен туризъм не е развит и липсват шумните тълпи туристи, характерни за околията.
Определено Самотраки по нищо не прилича на познатите ви гръцки острови.
Заради този си изглед, още от най-дълбока древност острова е бил обитаван и използван за светилище, като тук са били извършвани ежегодни ритуали и събори на жреци от Тракия и Македония.
Освен вълнуващо и мистично културно наследство, острова притежава и красива и съхранена природа, страхотни водопади, диви непокътнати плажове, минерални извори и страхотно панорамен връх, на който ние разбира се ще се покатерим!
Съвсем не случайно Самотраки е наричан Светилището на Великите богове и вие бързо ще се убедите защо!
Една страхотна програма, съчетаваща в себе си много благини – планина, море, култура и много спокойствие!

Ден 1 – Пристигане

Отпътуваме в 06:00 от паркинга пред стадион Васил Левски, от където бусчето ще ни понесе към Александруполи.
Хапваме нещо набързо, след което правим кратка разходка и се товарим на ферибота. Ура – отплаваме! Очакват ни около 3 часа свежо пътуване из безбрежно и синьо море – идеално време за релакс и четене на хубава книжка на ферибота. Пристигаме на острова и директно продължаваме към градчето Терма, където ще се настаним и отдадем на почивка.
Вечеря на свободна консумация и нощувка.

  • Настаняване

    Хотел

  • Включена храна