ЕДИН ДЕН ИЗ ДИВИТЕ КАНЬОНИ, ВЪРХОВЕ И ПЕЩЕРИ НА РИША ПЛАНИНА

02 Юни

В края на Май, развълнуваното море от планини на Краището е вече в разгара на пролетния сезон.
Навред се ширят ярко зелени гори и поляни, а последните биват осеяни с шеметен брой диви цветя и пеперуди.

Но освен заради красивата пролет, всяка година се връщаме тук и заради скритите чудеса на този край, които са толкова много, че можем с месеци и години да преоткриваме нови.
За този ден сме подготвили приключенска програма, която ще ни позволи да надникнем в тайните на Риша – един сравнително малък, но китен дял на Конявска планина.

Опитните водачи ще ви разходят по панорамен маршрут с вълнуващи природни и културни забележителности, които ще обходим с възхищение!

Ден 1

Отпътуваме с организиран транспорт от стадион Васил Левски в София в 07:00ч. Пристигаме в региона, където веднага след като се освежим, приготвяме леки раници само с най-необходимо и се гмурваме в красотите на Риша планина! Набираме височина към първенеца връх Риш по панорамно ребро от което надлъж и нашир се радваме на страхотни гледки. Не много далеч срещу нас се вижда и прелестния водопад Полска Скакавица, а под нас гледки към величествения Земенски пролом! Ето, че стъпваме на върха, правим задължителните снимки и тук започва истинското приключение – водача повежда по невероятни пътечки и пасажи, които ни водят към вълнуващо скрито богатство – пещерата Света вода, която е считана за тайна обител на самият Иван Рилски. От тук продължаваме по все така див маршрут, който ще ни поведе из възхитителният амфитеатър от скални канари, водопадчета и красоти на каньона на река Шегава! Преминаваме с повишено внимание и внимателно се спускаме долу, където след кратка почивка се насочваме към мястото за среща с транспорта. От тук остава само да посетим местно ресторантче, където с вкусна топла супа да сложим край на това китно наше приключение – следва отпътуване за София и край на програмата.

 • Изкачване

  500м

 • Спускане

  500м

 • Разстояние

  14км

 • Време

 • Настаняване

 • Включена храна