ВЪРХОВЕТЕ БАТАШКИ СНЕЖНИК И ГОЛЯМА СЮТКЯ – ВЕКОВНИ РОДОПСКИ ГОРИ И НАЙ-ДОБРИТЕ ПАНОРАМИ НА БАТАШКИЯ ДЯЛ

20-21 Юли

Родопа планина – една необхватна и мистична планина, включваща в себе си толкова много дялове и райони. И всеки дял е различен и неповторимо красив.
В разгара на лятото ще ви заведем на страхотна двудневна разходка до два от най-високите и панорамни върхове на Родопа планина – Баташкия Карлък и Голяма Сюткя!
Тези върхове са емблематични за Западните Родопи, а гледките от Баташки снежник са неповторими и разкриват красотите на язовир Батак, Тракия и Стара планина, както и гигантите Пирин и Рила!

А третият по височина връх в Родопите – Голяма Сюткя е един от най-дивите върхове, който като цяло вижда малко изкачвания дори през лятото. Той е само с 5м по-нисък от Голям Перелик и със своите 2186м, е първенеца на Баташкия дял!

Програмата изисква добра физическа подготовка, но е подходяща и за начинаещи в добра форма!

Ден 1: Голяма Сюткя

Отпътуване в 07:30 от Националният стадион Васил Левски в София. Пристигаме в района, грабваме раниците, изоставяме буса и започваме изкачването към върха!
През целия ден ще се наслаждаваме на невероятна тишина и спокойствието на смърчовата гора. Голяма Сюткя практически се намира между два от най-дивите резервати в България – Мантарица и Беглика – на много места тук природата е все още в нейния първичен и суров вид.
Изкачването е кратко като дистанция, но наклона е доста приличен. Излизайки нагоре ще се радваме на все по-отворени гледки и красоти! Не след дълго сме на върха, а там планинарските ни души ще ликуват от дивите пейзажи и страхотните гледки към най-високите и емблематични за България планини! Ще си направим един хубав пикник с чай на върха и ще поснимаме всички тези хубавинки наоколо!
Спускаме се обратно и се отправяме към уютна къща за гости където ще пренощуваме. Вечеря на свободна консумация и нощувка.

 • Изкачване

  680м

 • Спускане

  680м

 • Разстояние

  7км

 • Време

 • Настаняване

  Къща за гости

 • Включено изхранване

Ден 2: – Баташки снежник

Закусваме подобаващо и се отправяме към района на масива, откъдето ще започнем изкачването към върха.
През целия ден ще се наслаждаваме на истинската приказка на вековните Родопски гори! Ще си направим един хубав пикник с чай на върха и ще поснимаме прелестните панорами наоколо! Това със сигурност е най-панорамният връх в тази част на планината и ние ще се заредим от заобикалящите ни природни картини. Следва обратният път до бусчето и след това към София и краят на програмата, но не и преди да се отбием за топла супа и чаша студена бира на проверено място … !

 • Изкачване

  800м

 • Спускане

  800м

 • Разстояние

  18км

 • Време

 • Настаняване

 • Включено изхранване

  Закуска

ЦЕНА: 185лв
Цена за записване след 16 юли: 205лв

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка и закуска в къща за гости, транспорт съобразно описаната програма и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване.
*При невъзможност за реализиране на програмата поради неподходящи метеорологични условия или други причини, направените плащания могат да се ползват за други събития или се възстановяват в пълен размер!

*Всички цени на този сайт са с ДДС!

За повече информация:
0888 889 785
0888 544 447
info@intothewild.bg