ВЪРХОВЕТЕ БАТАШКИ СНЕЖНИК И ГОЛЯМА СЮТКЯ ПРЕЗ ЗИМАТА – ВЕКОВНИ РОДОПСКИ ГОРИ И НАЙ-ДОБРИТЕ ПАНОРАМИ НА БАТАШКИЯ ДЯЛ

24-25 Февруари

Готови ли сте за едно истински диво зимно приключение?

Приготвили сме ви една страхотна двудневна програма в разгара на зимата, до едни върхове, които като цяло виждат малко изкачвания дори през лятото.
Грабваме снегоходките, пълним термосите с чай и се отправяме към Баташки снежник и Голяма Сюткя – първия е един от най-панорамните върхове в Родопа планина, а втория със своите 2186м, е третия по височина връх в тази могъща планина и първенец на Баташкия дял!

Голяма Сюткя е само с 5м по нисък от Голям Перелик и през зимата представлява една необитаема бяла приказка – затрупани от тежки пластове сняг вековни смърчове, мълчаливо спят зимния си сън и рядко виждат жива душа с изключение на стадата елени и други обитатели на района.

И двата върха са различно красиви, но определено гледките от Баташки снежник ще ви впечатлят – от най-високата му точка се откриват фантастични панорами към Рила, Пирин, Стара планина, Славянка, както и някои от първенците в централната част на Родопите!

ПРОГРАМА:

Отпътуване от паркинга пред Стадион Васил Левски в 06:30ч.
Отправяме се към района, грабваме раниците, изоставяме буса и започваме изкачването към върха.
През целия ден ще се наслаждаваме на вековни Родопски гори, затрупани от дебели и недокоснати снегове! Изкачването е кратко като дистанция, но наклона е доста приличен. Излизайки нагоре ще се радваме на все по-отворени гледки и красоти! Не след дълго сме на върха, а там планинарските ни души ще ликуват от дивите зимни пейзажи и страхотните гледки към най-високите и емблематични за България планини! Ще си направим един хубав пикник с чай на върха и ще поснимаме всички тези хубавинки наоколо! Няма да бързаме и ще си дадем време за да се заредим с красотата и енергията на дивата Родопа планина и нейната зимна тишина.
Следва обратният път до бусчето, след което се отправяме с него към Велинград, където ще се настаним в спа-хотелче и ще се насладим на заслужени удобства – сауна, вряло джакузи, както и вкусна вечеря – един ден мечта!

 • Изкачване

  680м

 • Спускане

  680м

 • Разстояние

  7км

 • Време

 • Настаняване

  Къща за гости

 • Включено изхранване