МАГИЯТА НА ЗИМНАТА РОДОПА СЪС СНЕГОХОДКИ – ГОЛЯМ ПЕРЕЛИК – ПАМПОРОВО – СМОЛЯНСКИ ЕЗЕРА

04-06 Февруари


Хайде да обуем снегоходки, да се отдалечим от ски зоните и тълпите и да се потопим в бялата магична прегръдка на Родопа планина!


Със сигурност един от
най-добрите начини да се усети Родопската зимна приказка, нашите серии турове със снегоходки ще Ви отведат в нереално тихите снежни кътчета на най-обширната планина в България!
Идеално зимно занимание, както за опитни, така и за изцяло начинаещи планинари, позволяващо напълно да се насладите на приказните гледки, характерни за сезона и планината!

Никога не сте ходили със снегоходки?
Не се притеснявайте, новите снегоходки са леки, удобни, нагласят се лесно и са много стабилни в снега, за да може дори начинаещите да се насладят на преходите в сняг. Ако можете да ходите, значи можете и да ходите със снегоходки, което ги прави идеални за преоткриване на зимната планина!   

А благодарение на тази авторска програма, изготвена от опитните водачи на IntoTheWild, ще се насладим на спиращи дъха гледки, далечни проходи и орлов поглед над сгушените в преспи високопланински села на Родопа планина! 

Ден 1: 04 Февруари

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 07:00ч. Пристигане в района. Следва лек 4-часов преход, през приказни зимни била и гори, без големи денивелации в района на прелестния първенец на Родопа планина – Голям Перелик! По време на прехода ще се дивим на бялата зимна приказка на най-високите Родопски била с невероятни гледки към огромна порция от България, а при ясно време и чак до Рила, Пирин, Стара планина, Драмски Боздаг и дори планината на боговете Олимп! Ще се учим да боравим със снегоходките и до края на деня ще свикнете да ходите с тях по разбита пъртина и в неутъпкан сняг! Вечерта ще се настаним в уютният хотел Узунски, където ще ни нагостят с вкусни Родопски гозби!

 

 • Изкачване

  400м.

 • Спускане

  400м

 • Разстояние

  7км.

 • Време

  4ч.

 • Настаняване

  Хотел Узунски

 • Включена храна

  Закуска