ЕСЕННА РОДОПСКА ЧЕРГА ОТ ЦВЕТОВЕ, ПАНОРАМИ, БИТ И КУЛТУРА

28-30 Октомври

В кулминацията на есенните цветове, ще се отправим за пореден път към планината с най-ярките и спиращи дъха есенни багри, панорамни гледки, бит и култура – Родопа планина.

Сгушените в пазвите на Голям Перелик села – Широка лъка, Солища, Стикъл и Гела са туптящото сърце на тази планина и от векове са своеобразен център, благодарение на който са се съхранили и до днес уникалните фолклор, кухня, архитектура и начин на живот характерни за Родопския край!

Ще посветим тези три дни на вълнуващи преходи из незнайни пътечки, където опитните водачи ще ни разкрият шеметни есенни пейзажи, съхранили се от древността антични пътища, още по-древни крепости, вълнуващи и уникални пещери и върхове и други тайни на този магичен регион!

А за да усетим по най-добрия и въздействащ начин гостоприемството, колорита и магията на Родопа планина, ще имаме и традиционна Родопска вечеря с изпълнение на Родопска Каба гайда, което ще ни остави без дъх!

Тази уникална и авторска програма е част от сериите ни “Родопска черга” – една истинска черга в която са вплетени уникалните бит, култура и несравнимия колорит на Родопа планина черга от есенни цветове и къщички която по това време на годината ще бъде в своя апогей!!

ДЕН 1

Отпътуване от София в 07:30ч. Пристигане в района където ще отпочинем и ще се настаним в любимият ни хотел Калина в Широка лъка. Следобед ще направим и първата разходка, която ще ни отведе до смайваща черно-борова гора с дървета на възраст над 300 години. Още малко усилия и ще стигнем до панорамно връхче, от където ще видим за първи път всички онези приказни селца, върхове, както и целият ни маршрут и за утрешния ден. Слизаме обратно в хотелчето, където гостоприемните домакини ще ни посрещнат с фантастични гозби!
Нощувка и вечеря на свободна консумация.

 • Изкачване

  300м

 • Спускане

  300м

 • Разстояние

  8км

 • Време

  3-4ч

 • Настаняване

  Хотел Калина

 • Включено изхранване