ВОДОПАДИТЕ САМОДИВСКО ПРЪСКАЛО, ОРФЕЙ, МЕЧЕШКИ И СМОЛЯНСКИ ВОДОПАД, КАНЬОНА НА РЕКА ДЕВИНСКА И КАНЬОНА НА ВОДОПАДИТЕ

20-21 Април

Когато тежките пластове сняг се топят най-интензивно, е време за посещение на водопади и каньони!
В края на месец Април ще направим традиционната ни освежаваща приключенска програма с дъх на пролет и водопади, в сърцето на Родопите!
Ще посетим едни от най-атрактивните водни феномени в централни Родопи в кулминацията на пълноводието им!

Емблематични Родопски водопади и каньони ще ни разкрият истинската си мощ и ще запомним за дълго внушителния рев и сила на пролетната водна стихия!
Програма с ниска трудност и леки физически натоварвания, със спиращи дъха гледки и природни феномени, подходяща за семейства с деца!

 

ПРОГРАМА

Ден 1: Каньона на река Девинска, водопадите Самодивско пръскало и Мечешки водопад

Отпътуване от паркинга пред Националния стадион Васил Левски в гр. София в 08:00ч. с организиран транспорт. Бусчето минава и през Пловдив и може да вземе хора и от там! Пристигане в курортното градче Девин, където ще може да се обядва с вкусни Родопски специалитети на проверено място. След като се подкрепим и освежим ще навлезем в една истинска пролетна приказка – Каньона на река Девинска! Ще обиколим всички природни феномени в каньона включително и един от най-високите водопади в Родопите – Самодивското пръскало, което има два пада с обща височина 70м! По това време на годината и двата водопада ще бъдат забележителни и ще ни освежат с хладните си пръски. Настаняване в семеен хотел. Вечеря на свободна консумация в гр. Девин.

 • Изкачване

  250м

 • Спускане

  250м

 • Разстояние

  4км

 • Време

  2.30ч.

 • Настаняване

  Семеен хотел Крис

 • Включена храна

Ден 2: Каньона на Водопадите – Смолян

След подобаваща родопска закуска, ще се отправим към туптящото сърце на Родопа планина – гр. Смолян! Нашата цел ще бъде бучащия с пълна сила Каньон на Водопадите, където ще прекараме около 4 часа, любувайки се на невероятната мощ на пролетните води и над 40-десетте водни пада на Сосковченски дол! Няма да подминем и местния гигант – Водопад Орфей с обща височина на двата пада над 50 отвесни метра! След всичко това ще се качим на бусчето което ще ни спре по пътя към града за да снимаме и да видим един от по-малко посещаваните но изключително красиви водопади – Смолянски водопад, висок малко над 20м. Ще направим един хубав родопски обяд на проверено място, след което ще отпътуваме обратно към дома – край на програмата.

 • Изкачване

  400м

 • Спускане

  400м

 • Разстояние

  5км

 • Време

  4ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

ЦЕНА: 185лв
Цена за записване след 15 Април: 205лв

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт съобразно описаната програма, нощувка и закуска в уютен семеен хотел – двойни стаи със собствен възел и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането може да става с личен и споделен транспорт! В такъв случай, той ще Ви бъде приспаднат от общата цена!
*Туроператорът запазва правото си на промени, спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!

*Всички цени на този сайт са с ДДС!

Форма за записване: